Çeşitli baharat karışımları ile zayıflamanın yolu

Bazı baharat karışımlarının zayıflamaya yardımcı olduğunu duymuşsunuzdur. Sizlerle paylaşacağımız çeşitli karışımlar ile kilo verme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.


Daha önce "Göbek eritmeye yardımcı olacak baharatlar" başlıklı yazımızda, çeşitli baharatların faydalarından bahsetmiştik. Bu yazımızda öğünlerinize ekleyeceğiniz baharatlar sayesinde daha hızlı kilo vermeyi ve metabolizmayı hızlandırmayı anlatacağız.

Kekik metabolizmayı güçlendirir ve kan yağlarını azaltır. Metabolizmayı hızlandırmak içinayrana kekik suyu ilave ederek tüketin.

Kimyon gazı alır ve tokluk süresini uzatır. Tok kalmak için ara öğününüzde bir avuç haşlanmış nohut üzerine kimyon ilave etmeyi unutmayın.

Tarçın şeker ihtiyacınız azaltır ve insülin seviyesini düzenler. Tatlıya ihtiyaç duyduğunuzdabir elmaya tarçın ilave ederek tatlandırabilirsiniz.

Ananasın içinde bulunan bromelin enzimi vücut ödemini azaltır ve metabolizmayı çalıştırır.Şişkinliği azaltmak için ananas üzerine karanfil ilave edin. Bu sayede hem tatlı ihtiyacınız hem de adet dönemi şişkinliğini azaltır.
Tok kalmanızı sağlayacak baharat karışımı tarifi:
1 yemek kaşığı toz zerdeçal, 1 yemek kaşığı toz zencefil, 1 yemek kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kırmızı biber, 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 yemek kaşığı kekik ve 1 yemek kaşığı kimyonu karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı ister et yemeklerinizde ister sebze yemeklerinizde her zaman kullanabilirsiniz. Hem tok kalma sürecine faydalı olacak hem de yemeklerinize lezzet katacaktır.