Dikkat Eksikliği Olanlara Tavsiyeler

Çocuklarda görülen dikkat eksikliklerinin yanında yetişkinlerde de bulunan dikkat eksikliklerinin boyutları ve tedavileri farklıdır. Özellikle yetişkinlerde görülen dikkat eksikliğine yönelik uzmanlar tarafından önemli tavsiyeler bulunmaktadır.
dikkat-eksikligi
Ajandanızı Günde 3 Defa Kontrol Edin
İster dikkat eksikliğine sahip olun ister bir miktar hatırlama güçlüğü yaşayın, bütün randevu ve etkinliklerinizi bir takvime bağlama konusunda alışkanlıklarınızın olması iyi olur. Bu nedenle ajandanızı dikkatli tutun ve günde en az 3 defa kontrol edin.
Düzenli Olmaya Çalışın
Her boş zaman diliminiz de bir odayı düzenleyin. Düzenli olmak fikri sizi korkutmasın. Her şeyi ait oldukları yerde muhafaza edin. İhtiyacınız olanları saklayın ama olmayanları da atmaktan çekinmeyin.
Renkli Kalemleri Kullanın
Renkli kalemleri, dosyaları ve notları kullanmanız size daha organize olmanız açısından yardımcı olabilir. Dosyalar için renk kodlarını kullanmak harcamalarınızı daha iyi tasnif etmenize yardımcı olabilir. Ajandanız için ise farklı renkler kullanmanız gereklidir böylece iş ve aile gibi belli bölümler oluşturup planlarınızı da daha iyi kontrol edebilirsiniz.