Tıkanırcasına yemek yeme alışkanlığı

Kişilerin bağımlılıklarını tedavi edilebilmektedir. Bu bağımlılıklardan biride aşırı şekilde tıkanırcasına yemek yemektir. Tıkanırcasına yemek yeme sağlıklı beslenmeyi bırakın bilinçsiz bir şekilde kilo alımına sebep olur . Sağlıklı beslenmenin yolu dengeli beslenmek, dengeli yemek yeme planları, dışarıda yemek yerken daha sağlıklı ürünler seçmek  hem diyetiniz için doğru bir karar hem de vitamin ve mineralleri daha emin olduğunuz şekilde alırsınız
Stresinizi yönetmenizi bilin
Tıkınırcasına yemek  yemeyi kontrol etmek istiyorsanız eğer stresinizi ve diğer  duygularınızı yemek yiyerek bastırmanın olmayacağı başka  alternatif yollarını bulmaktır. Örneğin Bunlar egzersiz, meditasyon, rahatlama teknikleri ve basit nefes egzersizlerini içerebilir.
Günde 3 öğün ve sağlıklı atıştırmalıklar yiyin
Kahvaltı yemek metabolizmanızın çalışmaya başlamasını sağlar. Kahvaltıyı dengeli öğlen, akşam yemeği ve sağlıklı atıştırmalıkların takip etmesini sağlayın. Öğün atlama genellikle günün ilerleyen saatlerinde tıkınırcasına yemeye neden olur.
Eğer evinizde abur cubur, tatlı ya da sağlıksız yiyecekler var ise aşırı yemek yemeye daha çok yakın olursunuz. Buzdolabınızı bu tip yiyeceklerden temizleyin.
Diyet yapmayı bırakın
Açlık diyetleri ya da yoksunluk aşırı yemek yemeye teşvik edicidir.
Egzersiz yapın
Egzersiz sadece sağlıklı bir şekilde kilo vermenizi sağlamaz aynı zamanda depresyonu ortadan kaldırır, genel sağlığı iyileştirir ve stresi azaltır.
Sıkıldığınızda atıştırmak yerine dikkatinizi dağıtmanın yollarını bulun. Bir yürüyüşe çıkın, bir arkadaşınızı arayın, bir şeyler okuyun, resim yapma ya da bahçe ile uğraşma gibi bir hobi ile ilgilenin.
Yeterince uyuyun
Eğer yorgunsanız enerjinizi artırmak için yemek yemeyi artırabilirsiniz. Bu yüzden bir şekerleme yapın ya da erken yatın.
Vücudunuzu dinleyin
Fiziksel ya da duygusal açlık arasındaki farkı öğrenin.
Yemek yediğiniz zaman başka şey yapmayın. Örneğin televizyon seyretmeyin, telefonunuz ile ilgilenmeyin. Bunlarla ilgilenmemek ne yediğinize ve ne kadar yediğinize odaklanmanızı sağlar.