Yağlı Ciltler için Maske Önerileri

Her zaman güzel ve dikkat çekici görünmek isteyen bayanlar için ilk aşama doğru cilt bakımını gerçekleştirmektir. Bayanların en çok hata yaptıkları nokta cilt bakımına önem göstermemeleri ve yanlış ürünleri kullanmaları olur iken yağlı ciltlere sahip olan bayanlar için avantajlarını, dezavantajlarını ve maske önerilerini sunmak istiyoruz.
Yağlı Cilt Maskeleri
Yağlı Ciltlerin Avantajları
Yağlı Ciltlerin Avantajları
–          Yağlı bir cildiniz var ise endişelenmemeniz gereken ilk nokta yaşlığınızdır. Çünkü yağlı ciltler diğer cilt tiplerine göre daha geç yaşlanır.
–          Özellikle yüz bölgesinin baş belası olan kırışıklık ve sarkmalar yağlı ciltlerde diğer cilt türlerine göre daha az görünür. Yağlı bir cildiniz var ise yüzünüz daha gergin ve daha sıkıdır.
Yağlı Ciltlerin Dezavantajları
–          Kuru ciltlere göre yağlı ciltlerde yüzlerin en sık karılaştığı sorunlardan olan sivilce ve siyah noktalar çok daha fazla görünmektedir.
–          Makyaj yapmayı seviyorsanız ve yağlı bir cildiniz var ise kötü haberimiz var. Yağlı ciltler diğer cilt tiplerine göre yüzünüzdeki makyajı çok daha kısa süre tutacaktır.

Yağlı Ciltler için Bal Maskesi Tarifi
Bal Maskesi Tarifi
Malzemeler;
–          Hemen hemen 1 tatlı kaşığı veya fazlası kadar bal
–          1 su bardağı kadar süt
–          Birkaç damla limon suyu
Hazırlamış olduğunuz malzemelerinizi derin bir porselen veya cam kap içerisinde iyice karıştırınız. Karışımı hazırlar iken kesinlikle porselen ve cam kap kullanmalısınız çünkü diğer malzemeler balın etki gücünü azaltacaktır. Hazırlayacağınız maskenin kıvamı çok cıvık olmamalı ve krem kıvamında olmalıdır. Kısa süre içerisinde hazırlayacağınız bu karışımı yavaş ve nazik bir şekilde cildinize uyguladıktan sonra ortalama 30 dakika dinlenin.

Yağlı Ciltler için Elma Sirkesi Maskesi Tarifi
Elma Sirkesi Maskesi
Malzemeler;
–          1 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi
–          3-4 Çorba Kaşığı Maden
Hazırladığınız malzemeleri bir kap içerisinde dikkatli bir şekilde karıştırınız. Hazırlayacağınız karışım belli bir kıvama geldikten sonra cildinize pamuk yardımı ile sürmelisiniz. Elma sirkesi maskesini uygular iken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise cildinizde fazla bekletmemeniz gerektiğidir. Elma sirkesi yüzünüzde ve cildinizde kızarıklıklar oluşturacağından sadece 5 dakika bekletmeniz yeterlidir.