El Bakımı İçin Maskeler

Elleriniz yıpranmaya başlamadan muhakkak önlemlerinizi alın. Ellerinizi güneşe maruz kalmaktan koruyup, maske uygulamaları ile de destekleyerek kusursuz bir hale getirin.
Kadınların güzellik kavramları arasında en vazgeçilmezlerinden biri ellerdir, haliyle eller detaylı ve özenli bir bakımı fazlası ile hak ediyorlar.

El ve Tırnakların Bakımı:
İlk olarak ellerimizi doğru bir biçimde yıkayarak başlamalıyız. Bu doğru seçimi yapabilmemiz için ihtiyaç duyacağımız ürün ise yumuşak bir sabun. Kimyasal maddeleri barındıran ürünler ellerimizi çok fazla yıprattığından dolayı doğal, PH değeri dengeli sabunları kullanmakta fayda vardır.
Haftalık olarak 2, 3 defa peeling uygulayın. Bu uygulama ellerinizde barınan ölü hücrelerin yok olmasını, ayrıca birikmiş olan kirleri de temizleyecektir. Ellerinizi yıkadıktan hemen sonra krem sürmeyi ihmal etmeyin.
El Bakımı İçin Maskeler
Tırnaklarınızı fırçalayarak iç kısımları dâhil olmak üzere titiz bir şekilde temizleyin. Tırnaklara yapılan törpüleme işleminde ise tek bir yönde olması gerektiğini unutmayın ve bu şekilde uygulayın törpüyü. Tırnak etlerinizi de ılık su ve sabun yardımı ile 5 dakika kadar bekletin. Yumuşamış bir hale gelen tırnak etlerinizi dip kısımlarına doğru itin. Tırnak sararmalarını da önlemek adına limon ile 2 dakika boyunca ovalarsanız sararmaları yok etmiş olursunuz.
Ellerimize Bakım Maskesini Nasıl Yaparız?
Ev ortamında çok basit olarak hazırlayabileceğiniz maskeler yardımı ile yumaşak ve pürüzsüz ellere sahip olabilirsiniz.
Ballı Maske
Elleriniz için evde çok kolay olarak hazırlayıp uygulamasını yapabileceğiniz bir maske.
Malzemeleri
  • Bal
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı
Ellerimizi ılık su içerisinde yumuşak bir hale gelene kadar bekletiyoruz. Bir kap içerisine zeytinyağı koyun, üzerine 1 kaşık bal ilave edin ve karıştırın. Karışımı hazırladıktan sonra 5 dakika boyunca ellerinizi karışımın içerisinde beklemeye bırakın. Süre bittiğinde ellerinizi durulayın, durulama işleminden sonra gözle görülür bir fark olduğunu anlayacaksınız.
Killi Maske
Killi maske kurumuş ve yıpranmış eller için ideal bir maskedir. Besleyici olmasının yanı sıra onarıcı özelliği de bulunmaktadır.
Malzemeleri
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı kil
Hazırlanışı
Bir kap içerisine ilave ettiğimiz malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Malzemelerimizi karıştırırken krem kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. İşlemin ardından karışımı buzluğa koyarak 10 dakika boyunca katılaşmaya bırakıyoruz. Süre bitiminde karışımı ellerimize 10 dakika kadar bir süre uyguluyoruz. Uygulama sonrasında ellerimizi iyice duruluyoruz.