KÖREMEN / YABANI PIRASA KAVURMASI


Günaydınlar blogcanlarım,

Ege pazarları her bahar olduğu gibi bu mevsim yine yemyeşil. Eee bende pazar gezmesini , alışverişini çok severim. Doldurdum yine yeşillikleri buzdolabıma. Onlardan biri de köremen başka bir deyişle yabani pırasa. Pırasayı zaten çok severiz ailecek :)) Köremende kahvaltıda veya ara öğünlerde hızlıca piştiği için tercih sebebidir benim için.


Hazırlanışı çok basit her yabani ota yakıştığı gibi yumurta köremene de çok yakışıyor. Ayıklayıp yıkadıktan sonra aynı pırasa  kavurması yapar gibi doğrayın. Tavaya zeytinyağını aldıktan sonra doğradığınız köremenimizi de ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Normal pırasaya göre çok daha çabuk pişiyor. Bir kaç karıştırdıktan sonra yumurtalarımızı kırıyoruz. Tuzunu, kırmızı biberini ekleyip yumurtalarımız pişene kadar arada karıştırarak  ocakta tutun. İşte bu kadar afiyet olsun