Meme Kanseri ve Belirtileri

Bu yazımızda, meme kanserimeme kanseri belirtilerimeme kanseri tedavisi,meme kanseri bitkisel tedavisi, meme kanserine ne iyi gelir, meme kanseri nasıl geçer, meme kanseri teşhis hakkında gelen bilgiler verilecektir.meme kanseri, meme kanseri belirtileri, meme kanseri tedavisi

Meme kanseri, meme içerisindeki hücrelerde tümör meydana gelmesi ile oluşmaktadır. İlk başlangıçta belirtileri az olduğundan doktor kontrolü olmadan öğrenmek oldukça zordur. Fakat biraz ilerledikten sonra kişi kendi kolayca fark edebilir. Hasta kişilerin çoğu bu rahatsızlıklarını kendileri fark etmişlerdir. Halk arasında meme kanserinden bahsedildiğinde yalnızca akla kadınlar gelmektedir. Fakat bu bilinen en büyük yanlışlardan birisidir. Çünkü erkeklerde de meme kanseri çok sık olmasa da görülmektedir. Bu nedenle cinsiyet fark etmeksizin bütün insanlar haftada bir kez evde kontrolleri yapmalıdırlar.
 kanserinin belirgin belirtileri bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; koltukaltında ve memede meydana gelen şişlik ya da sertlik, memede şekil bozukluğu, büyüme, renginde değişiklik meydana gelmesi, meme başından sebepsiz kanlı ya da şeffaf akıntı gelmesi, meme ucunun içine çökmesi, meme ucunda soyulma, kabuklanma ya da derisinde meydana gelen değişiklik, memede yara, kızarıklıktır.
Meme kanseri niçin oluyor sorusu sıkça sorulmasına rağmen kesin bir sebep hala bilinmiyor fakat büyük bir çoğunlukla genetik etmenlerden meydana geldiği düşünülüyor. Bazı faktörler meme kanserine yakalanma riskini arttırıyor. Bunlar; yaşın ilerlemesi, ilk adetin erken yaşta görülmesi, doğum, emzirme, menopoz ve alkoldür. Bu kriterlere sahip olan insanların hastalığa yakalanma olasılıkları diğer insanlara göre daha fazladır. Bu kişilerin rutin kontrollerini daha sık yapmaları gerekmektedir. Az evvel bahsettiğimiz belirtilerin herhangi birine rastlayan kişilerin vakit kaybetmeden bir doktora görünmeleri gerekmektedir.