Nefis Şöbiyet Tarifi

Şöbiyet Tatlısı

Şöbiyet Tatlısı Tarifi
(12-14 kişilik)
Hazır bayramda yaklaşıyorken şöbiyet tatlısı tarifi ile misafirlerinizin damaklarında harika bir tat bırakabilirsiniz. Şöbiyet tarifi oldukça kolay ve hazırlardan çok daha lezzetli. Bu bayramda ne yapsam diye kara kara düşünüyorsanız eğer, bizce bu tarifi es geçmemelisiniz çünkü kesinlikle denemeniz gereken bir tarif.
Şimdi sizlere bayram öncesi evinizde kolaylıkla hazırlayıp tüketeceğiniz şöbiyet tarifinin malzeme ve yapım aşamasında bahsedeceğiz.
Malzemeler
  • Baklavalık yufka (bir paket yeterli)
  • Rondodan çekilmiş ceviz ya da antep fıstığı
  • Tereyağı (150 gram)
Kreması için
  • Süt (iki buçuk su bardağı)
  • İrmik (iki buçuk yemek kaşığı)
Şerbeti için
  • Su (iki su bardağı)
  • Toz şeker (iki su bardağı)
  • Limon suyu (iki-üç damla yeterli)
Şöbiyetin Yapılışı
Öncelikle işe şerbetimizi yaparak başlayalım. Şerbetimizi hazırlayacağımız tencereye iki su bardağı su ve iki su bardağı toz şekerimiz alarak güzelce karıştırarak kaynamasını sağlayalım. Şerbet kaynamaya başlayınca beş dakika kadar daha kaynatıp ardından limon suyunu ilave edelim ve soğumaya bırakalım.
Şerbetimiz soğurken tatlımızın iç muhallebisini yapmaya başlayalım. Muhallebi için iki buçuk su bardağı sütü ve iki buçuk yemek kaşığı irmiği bir tencereye alarak hafif orta ateşte pişirelim. Çok koyulaşmasına izin vermeden kıvamı gelince ocaktan indirelim çünkü soğuduğu yerde kendiliğinden katılaşacak.
şöbiyet tarifi
Daha sonra 150 gramlık terayağını bir tavada eritelim. Ardından iki adet baklavalık hazır yufkamızı tezgahın üzerine güzelce serip fırça aracılığıyla erittiğimiz terayağından sürelim. Sonra üzerine iki yufka daha koyup tekrar tereyağ sürelim. Bu şekilde iki yufka ve tereyağ sürülek şekilde bütün yufkaları iki iki bitirelim. En son yufkaya geldiğimizde tereyağ sürmeyeceğiz.
Sonrasında üstüste olan bu yufkaları kare bir şekilde keselim. (kareler çok büyük olmayacak) kestiğimiz her bir kare içine, bir çay kaşığı muhallebiden koyalım , ceviz ya da fıstık tercihe görede ekleyip, karelerimizi muska şeklinde kenarlarını bastırarak sıkıca kapatalım. Bütün kareler bittikten sonra yağlanmıştepsi üzerine dizip, artan tereyağı üzerlerine fırça ile sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarana kadar pişirelim.
Şöbiyetlerimiz fırından çıktıktan önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti, fırından çıkan şöbiyetlerin üzerine hepsine denk gelecek şekilde dökelim. İki-üç saat sonra şöbiyetleriniz servise hazır olacaktır.
Afiyet olsun.