Pürüzsüz Bacaklara Sahip Olmak İçin Maske Uygulama

Bayanların neredeyse tamamı vücutlarında en çok bacaklarına özen gösterirler. Nedeni ise bayanlarda en çok dikkat çeken yer bacaklardır. Yaz aylarında minimal kıyafet tercihleri çoğaldığından bayanların pürüzsüz bir bacağa sahip olma istekleri daha da artıyor. Bundan ötürü pürüzsüz bacaklara sahip olmak maske uygulamasından geçiyor. Maske uygulaması ile pürüzsüz bacaklara kavuşmak çok kolay.
Maske uygulamasına başlamadan önce bacaklarınızda bulunan tüyleri temizlemeniz gerekmektedir. Bacak tüylerinin temizliğini gerçekleştirdikten sonra rahatça maske işlemine geçebilirsiniz.
İlk olarak bacaklarınızı bir fırça ile fırçalayın veya kese ile keseleyin. Bunları yapmamızdaki amaç bacaklardaki gözenekleri açarak maskeye uygun zemin hazırlamaktır.
Pürüzsüz Bacaklar İçin Maske Uygulaması
Malzemeler:
  • Susam yağı
  • Limon
Yukarıdaki malzemeleri bir kap içerisine karıştırarak bütün bacak bölgesine sürüyoruz. 15 ile 20 dakika süresince bekletiyoruz ve süre bitiminde ılık bir su ile yıkıyoruz. Yıkama işleminden sonra bir havlu ile kuruluyoruz bacaklarımızı. Son aşamada bacaklara krem sürüyoruz ve pürüzsüz, parlak bir görünüme sahip bacaklar için son aşamayı uyguluyoruz.

Yukarıda vermiş olduğumuz uygulama işlemini haftada 2 ez uygulamanız halinde kısa bir zaman sonra hayalinizdeki pürüzsüz bacaklara sahip olabilirsiniz.
Hızlı Maske Tarifi
Pürüzsüz bacaklara sahip maske uygulaması yardımı ile sahip olmak istiyor fakat çok fazla zaman harcamakta istemiyorsanız çok basit bir şekilde uygulayabileceğiniz bir yöntem sunuyoruz sizlere. Hızlı bir şekilde amacınıza ulaştıracak olan yöntemin adı karbonat. 
Malzemeler:
  • 4 çorba kaşığı karbonat
Yukarıdaki vermiş olduğumuz malzememizi bir kap içerisine alarak üzerine sıcak su ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı bacaklarımıza masaj yaparak uyguluyoruz. Uygulama işleminden sonra 15 ile 20 dakika süre kadar sonra bacaklarımızı ılık su ile temizleyip ardından kuruluyoruz. Bu uygulama ile çok doğal bir şekilde bacaklarınıza oluşan kıl dönmesi problemine engel olacak, bacakların pürüzsüz ve daha sağlıklı bir görüntüye kavuşmasını sağlayacaktır.
Sizlere önermiş olduğumuz maskeler ile parlak ve pürüzsüz bacaklara çok basit bir şekilde sahip olacaksınız.
Bir önceki yazımız olan Ev Ortamında Bitkisel Tonik Yapımı ve Yararları başlıklı makalemizde Bitkisel Tonik Yapımı hakkında bilgiler verilmektedir.