Sivilcelerleri Portakalla Yok Edin!

Cildinizdeki sivilce problemleri içinportakal maskesi tarifi uygularsanız eğer, en kısa zamanda sağlıklı ve kalıcı bir şekilde sivilce problemlerinizden kurtulabilirsiniz. İçerisinde antioksidan ve C vitamini barındıran portakal kabuğu maskesini uyguladığınızda, cildinizin ihtiyacı olan vitamin ve mineral eksikliğini de tamamlamış olursunuz.
Bildiğiniz gibi portakal içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde tam bir şifa deposudur. Bu cilt bakımı tarifi ile hem ölü derilerin yok olmasını, hem de cildinizin daha pürüzsüz olmasını sağlamış olursunuz.

Portakal kabuğu ile yüz maskesi

  • Portakal (üç adet)
  • Yoğurt (iki yemek kaşığı)
  • Bal (iki yemek kaşığı)
Uygulanışı:
İlk olarak portakalların kabuklarını güzelce soyalım ve ardından soymuş olduğumuz bu kabukları minik minik doğrayalım. Önceden doğrayıp hazırladığımız bu kabukları yaklaşık olarak üç gün boyunca güneş altında kurumasını sağlayalım. üç gün sonrasında kurutmuş olduğumuz bu kabukları blender ile toz haline getirelim. Maskemizi hazırlamak için iki yemek kaşığı portakal kabuğu tozu, yukarıda belirttiğimiz miktardaki yoğurt ve balıda ilave ederek iyice karıştıralım. Bu maskeyi boyunda dahil olmak üzere tüm yüzümüze masaj yaparak yedirelim ve yaklaşık olarak yirmi dakika kadar bekleyelim. Yirmi dakikalık bekleme süremiz dolduktan sonra, yüzünüzü ılık su ile temizleyebilirsiniz.

Sivilceler için portakal maskesi tarifi

  • Karbonat (bir tatlı kaşığı)
  • Portakal (bir adet)
Uygulanışı:
Maskemizi hazırlamak için öncelikle portakal kabuklarını güzelce rendeleyelim ve rendeledikten sonra bu kabukları iyice ezelim. Soymuş olduğumuz portakaldan yaklaşık olarak bir tatlı kaşığı kadar portakal suyunu sıkıp, ezmiş olduğumuz kabukların içine ilave edelim. Daha sonra karbonatıda ilave edip güzelce karışımımızı kkarıştırarak krem haline getirelim. Bu maskeyi sivilceli cildinize güzelce uygulayıp, yaklaşık olarak yirmi dakika kadar beklemeniz gerekmektedir. Yirmi dakika sonra ise su ile temizleyerek temizleyebilirsiniz.

Kırışıklık giderici portakal maskesi

  • Yumurta sarısı (bir adet)
  • Bal (bir çay kaşığı bal)
  • Portakal suyu (yarım portakal suyu yeterli)
  • Bir paket toz jelatin (marketlerde ya da aktarlarda bulabilirsiniz)
Uygulanışı:
Kırışıklık giderici maske tarifi için, saydığımız bütün malzemeleri birbirine katıp güzelce karıştırın. Kıvama gelen maskenizi ince bir tabaka halinde cildinize güzelce sürün ve yaklaşık olarak yirmi dakika kadar bekleyin. Yirmi dakikalık süre sonunda cildinizi ılık su ile durulayarak temizleyebilirsiniz.
Portakal maskesinin cilde faydaları
Portakalın içindeki C vitamini desteği ile cildinizdeki kırışıklıklar ve de oluşan çizgiler yok olur. Portakal maskesi sivilceli ciltler için oldukça etkili bir yöntemdir. Bu maske sayesinde hücreleriniz yenilenir, cildiniz pürüssüzleşir. Dilerseniz konu ile ilgili Sivilce ve sivilceli ciltler için limon suyu sayfamızı da inceleyebilirsiniz.