Bayatlamayan Poğaça Tarifi




Hamuru için: 1 su bardağı yoğurt 
1 su bardağı sıvı yağ 
2 su bardağı ılık su 
1 paket yaş maya veya 
1 çorba kaşığı kuru maya 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı sirke 
1 yemek kaşığı şeker 
1 adet yumurta un (7-8 su bardağı kadar)
 Üzeri için: 1 adet yumurta susam, çörek otu   

Yapılışı: Yoğurma kabına ılık suyu dökerek içerisinde maya ve şekeri eritin. Sıvı yağı, yoğurt, tuz, yumurta ve un ekleyerek hamuru yoğurun. Hamur kabının kapağını kapatarak kalın bir örtü ile sıcak kalmasını sağlayacak şekilde sarın ve yarım saat ile bir saat arasında dinlendirin. Hamurunuzun mayası geldiğinde dilediğiniz gibi şekil vererek üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz üzerine susam, çörek otu ekebilir, içerisine peynir,patates veya kıymalı ic koyabilirsiniz. 185 derecede ısıttığınız fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun..