Evde sağlıklı beslenme örgü peynir yapımı

Tel peyniri yapmak için ilk önce beyaz peyniri yapıyoruz.





Sirke ile yapılan beyaz peynirden tel peynir olmuyor,peynir mayası kullandığımız peynirle yapmamız gerekiyor. 1 gün beklettikten sonra tel peynirimizi yapabiliriz.











Baskıdan cıkan ve birgün bekleyen peynirleri küp seklinde doğrayın.5 litrelik tencereye 2 su bardağı tuzu koyup kaynatın. Su kaynayınca biraz dinlendirip suyun sıcaklığının 80 derecede sabit kalmasını sağlayın ocağınızın altınıona göre ayarlayın.Sonra suyun içine yerleştirdiğiniz süzgece doğranmış peynirlerinizi koyup tahta kasık yardımıyla karıştırarak eritin,sakız gibi sünme kivamana gelene kadar... 


Tel peynir yapımında ikinci asama: Sakız gibi sünmeye baslayan peynirinizi sudan çıkarıp ,elinizle bastırarak fazla suyun çıkmasını sağlayın,koparmadan uzatabildiğiniz kadar uzatın.Uzayan peynirlere isterseniz örgü sekli vererek veya dügüm atarak soğuk suyun içine atin ,5 dakika suda bırakıp çıkarın .fazla tutmayın tuzun hepsini kaybetmesin.Sonra sudan çıkarıp ister salamura yapın veya suyu cekilince saklama kaplarınızda saklayın veya dondurucuya koyabilirsiniz.