Kakaolu Islak Kek

Yanımda keyif çayım, Pazar gazetelerine göz atmaya başlamadan az önce yazıyorum bu ıslak kek tarifini. Yumurtalı ekmekli, hellim kızartmalı, mis kokulu domatesli, klasik sayılabilecek bir Pazar kahvaltısından az sonra.. Dışarıda pırıl pırıl bir İstanbul baharı.. Hatta, yaz günlerinin çok ama çok yakın olduğunu müjdeleyen bir sıcaklık.

Kakaolu Islak Kek
Bugün annemin yanında olup, ona internetten sipariş ettiğim çiçekleri kendi ellerimle vermeyi çok isterdim... Ama daha yakın zamanda hasret giderildiği için o kadar da sızlamıyor içim.. Sizler benim yerime de sarılın bugün annelerinize, olur mu? Ben de bugün gidip Filiz anneme sarılacağım, bir de Hayriye teyzeye. Onlara götürmek için de kurabiye yapacağım biraz sonra.

Gelelim bu postun asıl konusuna...

Birlikteliğimizin ilk zamanlarında, sürekli kakaolu ya da çikolatalı kekler, browniler yapardım sevgilime. Çikolataya olan aşırı düşkünlüğü, beni uzun zaman çikolatasız tarifler denemekten alıkoydu, sevmeyebileceği endişesiyle... Sonraları yavaş yavaş yapmaya, ve onları da severek yediğini görmeye başladım. Ama yine de esas favorisi çikolatalılar tabi.. Diğer kekler bazen bayatlayana kadar mutfakta kalabiliyorken, kakaolu keklerin öyle bir şansı yok.

Bilirsiniz, ıslak keklerde genelde katı malzemeler eklenmeden önce sıvı malzemelerden 1 bardağı ayrılır ve bu karışım pişen kekin üstüne dökülür. Ben sanırım 1 ya da 2 kez yapmışımdır bu tarz bir kek. Sonraları sıvı karışımın içindeki pişmeyen yumurta pekçok kişi gibi beni de endişelendirir oldu ve bir daha yapmadım. Ama pişen kekin üzerine 1 bardak süt döküldüğünde de aynı güzel ıslak dokuyu yakalamak mümkün. İşte bu öyle bir kek. Oldukça nemli, hatta pasta keki kıvamında, nefis bir kek. Sevgilim ikişer porsiyon yedi her seferinde, ve "hayatımda yediğim en güzel kakaolu kek" yorumunu yaptı. Bana da acilen sizlerle tarifi paylaşmak düştü. Ve tabi bu kekten bilmem kaç kez daha pişirmek!

Bu ıslak kek tarifini yemekbiz mail grubumuzda Sevda hanım vermişti epey zaman önce. İyi ki not alıp denemişim. Sizlere de şiddetle tavsiye ediyorum. Hatta anneler günü için son dakikada yapılabilecek pratik bir tatlı tarifi arayışındaysanız hemen deneyebilirsiniz. Lezzeti garanti.

Kakaolu Islak Kek Tarifi
Malzemeler

  • 2 adet yumurta-oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
  • 2 su bardağı süt (1 bardağı üstüne)
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 7-9 çorba kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı

  1. Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde 5 dk kadar çırpın.
  2. Sütün 1 bardağını ve sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın.
  3. Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Un miktarı hamurun akıcılığına göre 7-9 kaşık arasında olabilir. Bende 7 kaşık yeterli geldi. Akışkan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. Malzemeler gözden kaybolana kadar düşük devirde karıştırın.
  4. En son kabartma tozunu ekleyip çok az daha karıştırın.
  5. Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra eğer piştiyse fırından alın.
  6. Fazla beklemeden, pişen kekinizin üstüne 1 su bardağı süt dökün. Ilındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın. 1 gece buzdolabında dinlenirse daha iyi oluyor, ama soğuduktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.

Yanında sade bir kahve ile nefis...

Kakaolu Islak Kek Tarifi
Tüm annelerin, anne adaylarının, pamuk yanaklı anneanne ve babaannelerin anneler gününü kutlarım.
Çocuklarınızla birlikte nice mutlu anneler günlerine..


mine dedi ki...
en sevdiğim çikolata ve kakaolular, şapur şupur yemek geldi içimden hatta ağzımın kenarından da biraz akaksın, hani reklamlardaki gibi : =)P
canım anağımın, senin ve herkesin canları annelerinin anneler günü kutlu olsun...
bu arada masumiyet müzesini okurken kolay gelsin diyorum kimine göre adam çok romantik vs ama gerçekten okurken baygınlık geçiriyordum yeter artık diye...
NiLaY dedi ki...
hımm ben bayılırım bu lezzete, ki bu da süper görünüyore :) ellerinize sağlık..
narcicegirengi dedi ki...
O kadar cok severim kii bu keki. Simdi gerceknte mine hanimin tarif ettigi gibi yemek lazim:)
Elinize saglik sevgiler
www.narcicegirengi.com
Sibel dedi ki...
Mine, aynen reklamdaki gibi yenebilir bu kek bence de:) Masumiyet Müzesi kousunda aynı fikirdeyim. Şu an Füsun'un evinde yenen akşam yemekleriyle geçen sekiz sene bölümündeyim ve bitsin artık diyorum. Diğer yandan çok hoşlandığım bölümler de oldu romanda. Özellikle eski İstanbul'a dair pekçok şey canlanıyor insanın gözünde..

Nilay & Narçiçeğirengi, beğendiğinize sevindim. Umarım denersiniz ve afiyetle yersiniz.
Sevgilerimle...
oyasu dedi ki...
Sevgili Sibel, 2 paket kabartma tozu çok değil mi?
yagmur dedi ki...
merhaba Sibel,
nefis gorunuyor. islak keki sirf cig yumurta yuzunden yiyemezdim.cok iyi oldu bu tarif. hemen denemek lazim;)
ebr-u ozlem dedi ki...
Eline sağlık Sibelcim...
Yemek konusundaki deneyimsizliğime rağmen ben de bu keki evimden eksik etmiyorum diyebilirim.Çünkü ben de tatlı ve keki çok severim, hele ki kakaoluysa..
Lisedeyken bir hocamız vermişti tarifini. Tam olarak aynı olmasa da lezzetinin çok benzediğine eminim. Hatta şuanda yanımda hem yiyorum hem yazıyorum. Bu seferinde margarinle denedim ve istediğim tadı yakalayamadım.
Sıvı yağ ile daha hoş bir lezzeti oluyor. Mesela ben, 3 yumurta kullanıyorum ve yumurtalı karışımı kekin üzerine ekliyorum. Koku da olmuyor üstelik kek sıcakken üzerine eklediğim için pişme etkisi gösterdiğini düşünüyorum. Yumurtanın üzerinde olmasında tam olarak ne gibi bir sakınca var?
Sevgiyle...
Ebru
tatlilar gülcandan dedi ki...
Ellerinize saglik cok nefis görünüyor tek kelime mükemmel .Almanyadan Sevgiler canim .
Sibel dedi ki...
Oyasu, kabartma tozu çok gelmedi bana. Ama dilerseniz 1 paket de koyabilirsiniz.

Merhaba Yağmur, umarım deneyip beğnirsin:)

Ebrucum, senin yaptığın da çok lezizdir eminim. Çiğ yumurtada olan bir bakteri insan sağlığına zararlı olabiliyor, bu riske girmemek için pekçok kişi gibi ben de kullanmayı tercih etmiyorum. Ama dediğin de doğru, kek sıcakken dökülünce biraz olsun pişiyor olmalı. Sütle ıslatmayı da bir dene derim ben:)

Gülcan çok teşekkür ederim. Benden de sevgiler..
ŞÜKRAN dedi ki...
bu browni tarifini hemen print ettim eline sağlık.. Benim küçük kızım bunu çok seviyor.. Ayrıca bende senin anneler gününü kutluyor, yanaklarından öpüyorum. Görüşmek üzere..
ruhdagı dedi ki...
Ama bu nasıl şeker bir tabak böyle :)

Kek şeker tabağı ondan şeker :)
tontontombo dedi ki...
Sevgili Sİbel, benim de severek yaptığım ve yediğim bir kektir, ben de 1 bardak ayırıp üstüne döküyorum ama yumurtayı koymadan yapıyorum bunu. Tarif net aklımda deil ama galiba yağ kakao şekeri çırptıktan sonra ayırıp sonra diğer malzemeyi ekliyorum. çiğ yumurta bana da kötü geldi okurken.
Sibel dedi ki...
Şükran, sevmeyen yok sanırım bu keki. Aslında tam bir browni sayılmaz, daha hafif bir kek bu. Kızının beğeneceğini düşünüyorum:)

Ruhdağı, benim de en sevdiğim tabağım o:) Her posta onu koyacağım kendimi tutmasam:))

Tontontombo, biliyorum bahsettiğin tarifi. Yumurta eklenmeden önce ayrılıyor karışımdan 1 bardak. Öylesi de yapılabilir tabi alternatif olarak.
Sevgilerimle..
Adsız dedi ki...
Merhaba,

Ben de dun yaptim, bir paketten az kabartma tozu kullandim ( yoktu evde ne yapayim), cok guzel oldu ama Sibel, senin tariflerinde hep birseyi unutuyorum; SEKERI AAAZZZZZZZZZZZZ....

Tarif icin tesekkurler.
Ellerimize saglik.

Cigdem ve kizi Ada
SerpiL dedi ki...
ellerine kollarına sağlık sibelciğim bişey soracağım sana.bu ay ayvalık cunda adasına gitmek istiyoruz.bu mevsim güzel olurmu denize girilirmi sen oraları bilen biri olarak bana bir fikir ver:)
Sibel dedi ki...
Çiğdemciğim, evet ben çok tatlı sevmiyorum ama bu tarifin şekeri çok da az değil sanki? Siz biraz daha tatlı seviyorsunuz anladığım kadarıyla. Sen en iyisi artır bundan sonra şeker miktarını.

Serpil, Ayvlaık'ta denize girmek için daha erken. Zaten mevsiminde bile serin olur denizi.. Ama denizden öte, oralarda olmak, sokaklarda dolaşmak, şahane lezzetlerini tatmak çok güzeldir, yine de gidin derim ben:)
Sevgilerimle..
Adsız dedi ki...
tarif icin cok tesekkürler. harika oldu. bir hafta icinde iki kere yaptim :)

sevgiler

zeynep
Sibel dedi ki...
Zeynep afiyet şeker olsun:)
ŞÜKRAN dedi ki...
Merhabalar sevgili Sibel, bu kekini hafta içinde gelecek olan komşularıma yapmayı planladım yanında dondurma eşliğinde sunarım diyorum..Bakalım kısmet olursa ..Bizim en sevdiğimiz tat bu şekilde olanı.. eline sağlık.. görüşmek üzere sevgiler..
Sibel dedi ki...
Merhaba Şükran, dondurma ile şahane olacağına eminim:) Şimdiden afiyet şeker olsun sizlere:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
merhaba. şeker yerine bal ya da pekmezle olur mu acaba? :)
Sibel dedi ki...
Merhaba,

Pekmez ya da bal sıvı olduğu için tarifteki kuru malzemenin miktarını dengelemek için artırmak gerekebilir. Denemeden birşey söyleyemem malesef..
reyyan buyurgan dedi ki...
kesinlikle bugün deniyorum,teşekkürler sibel hanım
Sibel dedi ki...
Umarım güzel sonuç almışsınızdır Reyyan hanım, sevgiler..
yüksell dedi ki...
merhaba bnde denemek istiyorum fakat kalıp hangi ölçülerde ? teşekkürler
Sibel dedi ki...
Merhaba, ben 26 cm.lik kelepçeli kalıbımı kullanmıştım.
Sevgiler..
Adsız dedi ki...
biraz önce yapımını bitirdiğim kekin tadına baktım sonuç çok güzel :) ölçüler çok yerinde oldukça hafif bir kek paylaşımınız için teşekkürler
Sibel dedi ki...
Beğendiğinize sevindim, afiyet olsun:)
Adsız dedi ki...
tarifi bugün denedim gerçekten harika oldu.ben kek sevmem gerekince de paketli hazır karışımlardan kullanıyordum garanti olsun diye.eşim için denedim nefis şekeri kabarması herşey harika ve en güzelide nette dolaşırken gördüğüm üzerine çiğ yumurta dökülmeyen tek ıslak kek tarifi olması .çok teşekkürler:)))
Sibel dedi ki...
Afiyet olsun. Ben de üzerine yumurtalı karışım dökülen kekleri sevmem, içim rahat olarak yiyemem. O nedenle ıslak kek benim için budur:) Sizin de beğenmenize sevindim.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
Çok güzel oldu... 1 paket kabartma tozu ile yaptım aynen resimdeki gibi oldu.. Şimdiye kadar yediğim en güzel ıslak kek..Tarif için teşekkürler.. Eren
Limon çiçekleri dedi ki...
Sizi bu kadar geç keşfettiğim için üzgünüm.Biraz önce ıslak keki yaptım ve muhteşem oldu.Blogumada koydum.Linkinizide verdim.Teşekkür ediyorum.Sevgiyle..
Adsız dedi ki...
merhabalar kakao 2 paket derken ölçü şeklinde ne kadar acaba ? sevgiler berna
Sibel dedi ki...
Berna kakao 4 çorba kaşığı olarak yazmıştım. 2 paket olan kabartma tozu, o da 2 tatlı kaşığına denk gelir yaklaşık.
Sevgiler...
Adsız dedi ki...
Tarifi denedim harika oldu.Teşekkürler
anneno27 dedi ki...
ben çocuklar yiyeceği için şekeryerine 1 su bardağı üzüm pekmezi kullandım, çok güzel oldu.
Adsız dedi ki...
merhaba, bu kek tarifinizi borcama yapsak olur mu ? benim kelepçeli kek kalıbım yokta...borcamın dibini biraz yağlayıp döksek harcı mümkün mü yine böyle güzel olur mu ?
Sibel dedi ki...
Borcamda da olur sanıyorum, denemedim ama bu tarz kekler borcama yapılabiliyor.
Adsız dedi ki...
SLM BEN ARZU BU TARIFI YAPTIM COK GUZEL OLDU DAHA ONCEDE VARDI BENDE ISLAK KEK TARIFI AMA YUMURTA KOKUYODU HIC GUZEL OLMUYODU HELAL OLSUN BU TARIFI BIZIMLE PAYLASDIGINIZ ICIN EMEGINIZE TESEKKURLER UMARIM YENI TARIFLERINIZ OLUR LEZETLI USDELIK COCUKLARIMIN COK HOSUNA GITTI SAYGILARIMLA BEN HOLLANDADAN ARZU ESEN
Sibel dedi ki...
Arzu hanım beğenmenize sevindim, afiyet olsun:) Hollanda'ya sevgiler...
Adsız dedi ki...
merhabalar sibel hanım ıslak kek yada herhangi birsey önce görünüş etkilemelidir o kadar tarife bektım sizin kekiniz başka duruyordu:)) dedim deneyimm güzel yada kötü o anki tatlı isteğimi bastırırdı... haa bu arada hamileyim.kekinizi yaptım muhteşemden de mutheteşem inanılmaz lezzetli!!! evde 2 kişiyiz 2.gün bitti kekim!!yalnız kakao markadan markaya değişiyor.benim elimde adını hatırlamıyorum bi marka kullandım "0" paketten 3 kaşık kakao çıktı süper oldu.sora eşimle market alışverişi yaparken ben 5-6 paket kakao attım sepete sürekli yaparım diye dr.oetker kakaosunun tadı çok baskın 4 kaşık çok geldi bitter gibi hatta daha acıyaptı 2 kez denediğimde!!takip eden yapmak isteyen arkadaşlar olursa uyarmak istiyorum. Zaten kokusu kendini belli ediyo yoğun kokulu kakaoları 2-3kasık kullanın bence güzelim kek mahvolmasın:))Bu arada bu keki yapıp yedikten sonra hazır browni almanıza gerek kalmayacak hoşçakalın...
Sibel dedi ki...
Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim, bu kadar beğenmeniz beni çok mutlu etti gerçekten. Bu tarifte kakaonun iyi olması çok önemli haklısınız. Afiyet olsun, sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
ben yaptım fırında ortası pişmedi ne yapabilirim birde vanilyam yoktu market uzaktı onu koymadım bişey olur mu (acilll
Sibel dedi ki...
Ortası pişmeyen keklerin üstünü alüminyum folyoyla örtüp biraz daha fırında tutabilirsiniz, böylece üstü yanmadan içi pişer. Vanilya keklere aroma vermesi için eklenir, eklenmezse bir şey olmaz.
Derya Demir dedi ki...
Sibel Hanım, önce Arman hocanın İncirli cheesecake'ini denemiştim sizden görüp, şimdi de bu keki denedim. İkisi de çok güzeldi, sizin blog bende bağımlılık yapacak gibi görünüyor :) Kek o kadar güzel oldu ki herkes 2şer dilim yedi, bir günde bitti. Ben Dr. Oetker'in gurme kakaosunu kullandım ve çok memnun kaldım, zevkler kişiden kişiye değişiyor elbette... Ellerinize sağlık ve bunları bizimle paylaştığınız için çok çok teşekkürler!
Sibel dedi ki...
Derya Hanım çok sevindim, afiyet şeker olsun. Kakaonun kalitesi gerçekten çok önemli bu kekin lezzetinde.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
merhaba Sibel hanim,
paylasimlariniz icin tesekurler, kek gercekten harika gorunuyor.
Ben de bu keki yapmak istiyorum ama bir sorum vardi, acaba uzerine sadece sut dokecegimize, kakaolu sut doksek nasil olur, kakao tadi baskin olsun diye iyi bir fikir degil mi bu?
Sibel dedi ki...
Merhaba, kakaolu süt biraz fazla tatlı yapar keki diye düşünüyorum. Ama şekersiz kakaolu süt olabilir belki, neden olmasın?
Sevgiler...
hatice dedi ki...
Tarifinizi denedim bu haftasonu. Yaptığım ve yediğim en güzel kakaolu ıslak kekti.Browni de diyebiliriz aslında bu keke.Kurtarıcı tatlarımdan biri de bu tarif oldu. Teşekkür ediyorum.Ayrıca diğer tarifleriniz ve genel olarak blog çok başarılı.Ben de bir vejeteryanım ve sitenizi sık sık ziyaret edeceğim bundan böyle.
demet dedi ki...
kesinlikle harika bir tarif mutlaka deniycem
Sibel dedi ki...
Sevgili Hatice, çok memnun oldum. Her zaman beklerim:)

Demet, şimdiden afiyet olsun o halde:)
Sevgilerimle...
LisabeLLa dedi ki...
Sevgili Sibel,

Misafirlerm gelecegi zmn internette tarif araştırırken buldum sitenizi. Pizza ve kekin tarifini sizden aldım. kek harika oldu. köpük gibi böyle cok hafifti. herkes bayıldı. acaba süt yerine biraz visne suyu döksem üstüne, visneli browni gibi olur mu ? yoksa kıvamı aşırı yumuşak mı olur?tarif için çok tşk ediyorum. bundan sonra sitenizi sürekli takip edeceğim :) sevgiler
Sibel dedi ki...
Lisabella merhaba, teşekkür ederim güzel sözleriniz için:) Üzerine vişne suyu dökülebilir elbette, ancak o zaman fazla tatlı olma riski var. Belki kekteki şekeri biraz azaltarak deneyebilirsiniz.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
mrh keki ıslatmak için en son sütle ıstatıldıgında kekin üzeri beyaz kalmıyomu bide bu keki cok yapardım önceleri ama kek hamurumu bire bir kullanmama ramen cok katı bi kek oluyor bu tariftede aynısını yasarmıyım simdi denicem cvp verirseniz sevinirim
Sibel dedi ki...
Merhaba, daha önce hangi tarifi denediniz bilmiyorum ama bu hamur kesinlikle katı olmuyor. Süt de (eğer içinde kaymak parçacıkları yoksa) kekin üzerinde beyaz tabaka bırakmaz. Sadece sütü kek sıcakken dökmemeye dikkat edin ki hamurlaşmasın kekiniz. Şimdiden afiyet olsun, umarım memnun kalırsınız:)
Adsız dedi ki...
sibel hanım harika bi kek bundan sonra böle denicem tadı nefis istedigim gibi gercekten browni gibi :)) eski ıslak kek tariflerini atıyorum eski yaptıgım kek tafiyle şuan yaptıgımın arasında daglar kadar fark var cok tesekkür ederim paylastıgınız için keki yerken aklıma geldiniz hemen girip yorum yazmak istedim tekrardan tsklr iyi aksamlar
Adsız dedi ki...
2 paket kabartma tozu harincinde harika diyebileceğim nefis bir tatlı-çay ile bereber-.
Adsız dedi ki...
neden yorumumu yayınlamıyorsunuz Sibelciğim-yazım kurallarına takıntım varda-
Sibel dedi ki...
Çalışıyorum sevgili Adsız, yorumları anında göremiyorum. Gördüğüm zaman da yayınlıyorum.
Sevgiler...
Adsız dedi ki...
sibel hnm denemek istiyorum bu tarifi..
kek kalıbı büyüklüğü nasıl olacak.normal tepside olurmu.
muşlu hülya..
rabia sarı dedi ki...
sevgili sibel,2 gün önce minik kızım için bu keki yaptım.ayrıca hayatımda yaptığım ilk ıslak kek bu..o kadar güzel olduki..çok teşekkürler..bayıldım bu keke..bir buçuk yaşındaki kızım bile her çatalda ağzını kocaman açıp "anneee haaaammm" diyo ve mutlu mutlu gülümsüyo..akşamda eşimle dev dilimler kesip yedik..kek tariflerini denemeye devam!
Yaşam Notlarım dedi ki...
Sibel selam ! Silikon kek kalıbı kullanıyor musun? Benim kelepçeli kalıbımda bir sorun oldu ve atmak zorunda kaldım. Piyasada gördüğüm silikon kalıplar hep ilgimi çekiyor ama cesaret edip de alıp denemedim. Silikon olması sağlığı olumsuz etkiler mi ya da onları da yağlamak gerekiyor mu, kullanımları ve pişirmeleri nasıl biliyor musun?

Sevgilerimle,
Sibel dedi ki...
Hülya, benim kalıbım sanırım 26 cm.lik kelepçeli kalıptı. İstediğin yuvarlak bir kek kabında yapabilirsin, ortası deliklerden olmasın sadece.

Rabia çok sevindim! Hepinize afiyet şeker olsun.

Yaşam Notlarım, bildiğim kadarıyla silikon, kumdan yapılan bir malzeme. Yani plastik gibi görünüyor olsa da öyle değil ve bu nedenle sağlığa bir zararı yok. Güvendiğin, bildiğin iyi bir markanın silikon kalıplarını alabilirsin. Ben kullanmıyorum, klasik kalıplardan memnunum ama kullanmakta da bir sakınca görmüyorum. Yağlama sanırım ilk kullanımda yapılıyor sadece, bu konuda kesin bir şey söyleyemeyeceğim, kullanma kılavuzu sana yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
merhaba ben şu anda bu keki yapıyorum tarif çok güzel. yalnız 1bardak sütü soğuk olarak döksek bişey olur mu ve fırından çıkarır çıkarmaz mı dökeyim yoksa 10 dk beklesin mi
Sibel dedi ki...
Sütü biraz ılıtmanızı öneririm eğer buzdolabından çıktıysa. Keki de 5 dk kadar bekletseniz yeterli.
Afiyet olsun:)
Yaşam Notlarım dedi ki...
Cevap için teşekkür ederim. Benim kelepçeli kalıbımı atma nedenim, kalıbın altından devamlı sızdırıp fırını kirletmesiydi. Kalıbı sıkı sıkı papadığıma eminim, ama neden sızdırdığını bir türlü anlamadım, bulamadım. Acaba tüm kelepçeli kalıplar böyle mi. İnşallah konuyu fazla uzatıp sizi sıkmıyorumdur, ama yine kelepçeli ya da teflon kalıp almaya karar verim. Cevabınıza göre ya klasik ya da cesaret edip kelepçeli alacağım. Teşekkürler,
Sibel dedi ki...
Kelepçeli kalıplarda sızdırma olmaz aslında, bende hiç böyle bir sıkıntı olmadı. İyi bir marka olduktan sonra sorun olmaz zannediyorum ama uzun süreli kullanım sonucunda olabilir mi bilemiyorum? Bence yine bir kelepçeli kalıp alıp şans verin, ama içinize sinmeyecekse klasik kalıplar da iyidir.
Sevgiler...
Adsız dedi ki...
benim kelepçeli kalıbım yok normal tepsiye yapsam olur mu
Sibel dedi ki...
Olur...
Adsız dedi ki...
merhaba bende bu keki yaparım üst kramasını ayırdıktan sonra yumurtayı koyuyorum malzemelere çiy yumurta konulmamalu kramasına
Adsız dedi ki...
sibel hanımm şimdi yaptımmm harika görünüyor fırında :) çok teşekkürlerr ellerinize ve ellerimize sağlık olsun :) (öslem)
Sibel dedi ki...
Afiyet olsun Özlem hanım, sevgiler:)
Adsız dedi ki...
Selam sibel hanim, canim islak kek cekince nette sizin tarifinize denk geldim..
herseyi oldugu gibi yaptim, fakat kekimin ortasi cöktü :( ici de hep hamur kalmis, neyden kaynaklaniyor acaba bi fikriniz var mi ?
Adsız dedi ki...
Merhaba,
ben de tarifi okuyunca hemen denemeliyim dedim ve denedim.. Keki silikon kalibin icinde firina attim, bir de baktim ki ne göreyim.. kek tasdi nerdeyse kalibin icinde hicbirsey kalmadi hepsi firinima akti.. 2Paket kabartma tozu kesinlikle cok fazla..
Sibel dedi ki...
Merhaba, eleştiri de yapsanız isminizi yazmanızı ve size adınızla hitap etmeyi isterim. 2 paket kabartma tozu size fazla gelmiş olabilir ancak fırından fırına farklılık gösterir, zira pek çok kişi bu tarifi deneyip memnun kalmıştı. Belki siz daha düşük ısıda pişirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz.
Sevgiler...
Gul dedi ki...
Tarifinizdeki 1 su bardagi olcusunun tam karsiligini (cup, ml. veya oz olarak) verebilir misiniz?
Sibel dedi ki...
1 su bardağı bu tarifte ve blogumdaki diğer tariflerde 200 ml.dir.
Sevgiler...
gul dedi ki...
ben ilk defa sizin blogunuzu ziyaret ediyorum, tarifler cok hosuma gitti , verdiginiz bilgi icin cok etsekkur ederim

gul
nihal zulfikaroglu dedi ki...
Su an ailecek keyifle yiyoruz :) ben borcama ayni olculeri kullanarak yaptim. Kare borcamdi. AyrIca tam bugday unu kullandim :) hmmmm lezizzz :) cok ama cok tesekkur ederiz :)

Nihal
minik serce dedi ki...
Merhaba Sibel Hanım
Bugün akşam yemeğine zeytinyağlı taze fasulye ve İngilizce kursumdaki hocama ve arkadaşlarıma ikram etmek üzere kakaolu ıslak kek yaptım.Verdiğiniz ölçüye tam uydum.Yarım saat pişirdim.Az önce fırından aldım,kürdanla test ettim.Güzel görünüyordu epeyce de kabardı.Benim kelepçeli kek kalıbım yok.Bu yüzden 26cm'lik yuvarlak borcamda yaptım.Boyu kısa olduğu için bir yere kadar kabarıp durdu;ama olsun.. Bu yönüyle kalıp daha iyi oluyordur herhalde.
Yarın sabah kursa götüreceğim.Lezzetine ben de orada bakarım büyük ihtimalle.Yorumları size ietirim :)
İyi geceler.. Teşekkürler...
minik serce dedi ki...
Merhaba Sibel Hanım,
Keki dün akşam yaptım.Sabah kursa götürdüm.Dersten sonra beraberce yedik.İki aşçı arkadaşım vardı onlar iyi not verdi,Allahtan :) Hocalarım,müdüre hanım da çok beğendi. tarifini sordular yazıp verdim :)
Tarif için çok teşekkürler,bir deftere not ettim.Sık sık yapacağım.Evime henüz misafir gelmiyor ama gelirse bu kekten ikram edeceğim :)

Selamlar.Sevgiler.
Twitter hesabı aldım sizi takip ediyorum ordan .Haberiniz olsun :)
Öptüm...
Sibel dedi ki...
Bernacım bu gerçekten çok güzel bir kek, herkesin de seveceği garanti:) Sen de eminim çok güzel yapmışsındır. Eline sağlık canım.
Sevgilerimle..
Adsız dedi ki...
çok ğüzel bir tarif her seferinde bayılarak yapıyorum ve bayılarak yiyorum.Bunla beraber herhalde 10 kere yaptığım olmuştur çok ğüzel bir tarif
Sibel dedi ki...
Beğenmenize sevindim, keşke adınızı da yazsaydınız. Afiyet olsun, sevgiler...
evde yemek işi dedi ki...
gerçekten nefis görünüyor.ımmmhhh (:
Adsız dedi ki...
Defalarca yaptim herkez parmaklarini yedi ve ben bikere bile tesekkur edemedim:( cok tesekkurler nefis harika karkulade bir tarifff!!! Yapmayan kalmamali herkez denemeli diyorum kac kere yaptigimin sayisini bile hatirlamiyorum okadar yani:)
Sibel dedi ki...
Herkese afiyet şeker olsun:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
Ben ilk defa denicem simdide kelepçeli kek kalibi şart mı?
Sibel dedi ki...
Kelepçeli olmazsa ıslak keki kalıptan çıkartmanız zor olabilir...
Adsız dedi ki...
kakaolu kek tarifi ararken buldum tarifinizi..iyiki de rastlamışım..canım öylesine kek yemek istiyordu ki hemen yaptım..çok çok güzel oldu..az önce kalanı komşularımla beraber yedik..onlarda çok beğendiler.. ee bana da size teşekkür etmek kaldı..zaman ayırıp bizimle bu tarifi paylaştığınız için çook teşekkürler.. medine
Sibel dedi ki...
Ne güzel, afiyet olsun öyleyse herkese!
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
Ben kekinizi ilk defa salı günü yaptım ve harika ötesiydi .tek kelimeyle muhteşem...
Adsız dedi ki...
Pasta borek islerinden biraz korksam da bu keki yaptim ve harikaaaa oldu, kendimi biraz da olsa bu islerde marifetli hissetmek Deniz bebegim adina beni mutlu etti! Cok tesekkurler, iyi geldiniz bize:) Aytul
Sibel dedi ki...
Afiyet olsun! Korkulacak birşey yok aslında, biraz sevgi biraz da özen yeterli:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
sana cok teşekkür ederim bu bnm ilk deneymim oldu herkez cok begendi cok tşkkür ela
piii dedi ki...
İşte aradığım lezzet!

Yaptım oldu!

Hafif, pufur pufur, lezzetli mi lezzetli..

Tarif için çookkkk teşekkürler : )
Sibel dedi ki...
Çok sevindim:) herkese afiyet olsun.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
Merhaba,

1 paket vanilya bildigimiz puding tozu mu yoksa vanilya sekeri mi?

Hayirli cumalar herkese :)
Sibel dedi ki...
Merhaba, tariflerde vanilya derken küçük paketlerdeki vanilya şekeri kastediliyor.
Adsız dedi ki...
şekeri baya az geliyor. 1.5 su bardağı daha iyi olacak.
Adsız dedi ki...
kekin tadı güzel ama çok cıvık ve sulu olmus
Gulem2007 dedi ki...
Super bir kek tarifi yarin arkadaslarim gelicek ama ben umarim yarina kadar keki yemeden durabilirim :)
Adsız dedi ki...
ben de denedim keki gerçekten çok güzel oldu. bir daha ki sefere şekeri biraz arttırabilirim. bir de kesinlikle ertesi güne daha güzel oluyor. teşekkürler.arzu.
elif dedi ki...
merhaba çorba kaşığı hangisi oluyor ben yemek kaşığı ve tatlı kaşığını biliyorum :(
Sibel dedi ki...
Yemek ve çorba kaşıkları aynıdır Elif, sevgiler...
Adsız dedi ki...
kullandığım tepsinin önemi var mı? borcamda yapmamda bir sakınca olur mu?
Sibel dedi ki...
Fark etmez, yapabilirsiniz tabi...
zuzuber dedi ki...
bayildimmm cok pratik ve kolay bir tarif.. tesekkurler bizimle de paylastiginiz icinn hafta da iki kez yapiyorum artik babam cok sevdii :))
Sibel dedi ki...
Beğendiğinize sevindim, afiyet olsun:)
Suna Gul dedi ki...
Merhaba Sibel hanim,
Uzun zamandir kek yapmiyordum. Internetten islak kek tariflarini arastirdim ancak genelde seker orani cok olan tariflerle karsilastim. Tam vazgeciyordum ki sizin tarifinize rastladim. Kekimi yaptim su anda firinda bende karsisinda kabarmasini keyifle izliyorum:) Sonucun harika olacagindan eminim. Tarifiniz icin cok tsk ediyorum,Sevgiler..
Sibel dedi ki...
Suna hanım merhaba, umarım kekinizin lezzetini de beğpenmişsinizdir, afiyet olsun, sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
ben 25 kişilik içn demiştim
Adsız dedi ki...
BENDE DENEDİM HARİKA ÖTESİ OLDU TEŞEKKÜRLERRRRRRRRRRRRRRRRRR =) 
Adsız dedi ki...
merhaba
ilk kez denediğim bi tarifle ilgili yorum yapıyorum:) elinize sağlık ben de denedim yalnız yuvarlak kek kalıbına yaptıgım için üzerine 1 bardak süt fazla geldi bundan sonra yarım bardak kullanacağım. tekrar teşekkürler
Adsız dedi ki...
Keki az önce yaptım çok çok güzel yumuşacık bir kek oldu ama kakaoyu yanlış anlamışım,çay kaşığıyla koydum az geldi o yüzden :( Ben de kakaolu sütle ıslattım, umarım sütü çekince güzel olur
Dilek dedi ki...


Bu kek harika , haftada en az iki kere yapiyorum . Esim bayiliyor ... Cok pratik ve lezzetli ... Cok tesekkur ederiz , Sibel Hanim
Sibel dedi ki...
Afiyet olsun Dilek hanım! Bu kadar beğenmeniz beni mutlu etti:)
Sevgilerimle...
saliha dedi ki...
sibel hanımm:)ya yarın misafirler için yapmayı planlıyorum.ben internetten tarifleri denemeden önce muhakkak daha önce denemiş olanların yorumlarını dikkate alarak yaparım tarifleri..yorumları okuduktan sonra muhakkak yapmalıyım dedim.dersaneye gidiyim akşam denicem ve nasıl olduğunuda paylaşıcak inşallah Allah kolaylık versin ellerinize sağlık
Adsız dedi ki...
Bu keki az once yaptim, sutum yoktu 1 bardak yogurtt koydum onun yerine, ustunu de islatmadim, ortasi delik cam kalıpta pişirdim, harika oldu :) ici yumusacik ve nemli. Tarif için cok tesekkurler!
Ozgun
Sibel dedi ki...
Saliha hanım merakla bekliyorum sonucunuzu:)

Özgün afiyet şeker olsun. Yoğurt keklerde süte güzel bir alternatiftir ve yumuşacık yapar.
Sevgilerimle...
saliha dedi ki...
keki denedim ve sonuç gerçekten gülümsetti:)henüz kardeşim tattı bakalım misafirler ne dicek yarın.sadece şimdi tam kek sertliğinde değil inş yarına daha oturur. ama ben tadını çok beğendim ellerinize,emeğinize sağlık..:)
Sibel dedi ki...
Saliha hanım afiyet olsun, bu kek aslında yumuşak oluyor, özelliği bu, dilerim misafirleriniz de beğenir.
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
İmdaat!
Ben yanlışlıkla ayran ekledim önce fırını bir sinirle kapattım ama tadı aynı gibi. Şimdi pişiyor ama birşey olur mu ki? Baktım ayranlı kek tarifleri de var. Ne yapsam bilemedim:(
Sibel dedi ki...
Eğer çok tuzlu bir ayran değilse fark etmeyebilir. Pişince tadına bakın ve yenilemeyecek gibi değilse (ki sanmam öyle olacağını) kimseye söylemeyin:) belki üzerine Nutella sürüp yiyebilirsiniz. En kötü ihtimalle sağlık olsun deyip sonra tekrar yaparsınız.
Sevgiler...
Adsız dedi ki...
ellerinize sağlık
Fatos Arik dedi ki...
Ba-yıl-dim çok guzel oldu. Tarifinizi gordum hemen yaptim lezzet 10 numara. ÇOK TEŞEKKÜRLER :)
Sibel dedi ki...
Afiyet olsun Fatoş:) çok sevindim beğendiğinize, sevgiler...
Metin Arıtürk dedi ki...
Bir erkek olarak ben de yaptım, çok beğendim ellerime sağlık olsun :) Tarif için teşekkürler :)
Sibel dedi ki...
Rica ederim, afiyet olsun:)
Çağnur Işır dedi ki...
Şimdiye kadar denediğim en güzel kakaolu ıslak kek tarifi. Yiyen herkes bayıldı. Müsadeniz olursa bloğumda yayınlamak isterim.
Sibel dedi ki...
Beğendiğinize sevindim, kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz elbette. Sevgilerimle...
Bayan Miyav dedi ki...
müthiş görünüyor,bayıldım :)
Adsız dedi ki...
Merhaba Sibel Hanım. Öncelikle görüntü olarak bayıldım ve hemen yaptım şu an sütünü döktüm ve soğusun diye bekliyorum. Tadı da eminim harika olacak. Çok teşekkürler.
Adsız dedi ki...
bende yaptımmm çok güzel olacak sanırım şunda fırına koydum:'=)=:)
pembe dedi ki...
sevgili
sibel 2005 den berl blzlerlesiniz ve müthiş dolu bir blogun var artı
blogun güzel bir temayı hakediyor ne dersiniz dilerseniz bana ulaşın
lütfen
Sibel dedi ki...
Sevgili Pembe çok teşekkürler. İletişim bilgilerinizi göremedim, dilerseniz siz bana sayfamın sağ üstünde yer alan mail adresimden ulaşabilirsiniz.
Sevgiler...
yasemin dedi ki...
Cook guzeldi bayildim
çiğdem akın dedi ki...
9 kaşık un çok az değil mi ? 1 su bardağı bile yapmıyor zannedersem ?
Sibel dedi ki...
Çiğdem hanım merhaba, sorunuzu yeni gördüm arada atlanmış kusura bakmayın. Un yeterli. Silme olmayacak, iki bardağa yakın oluyor ölçerseniz. Bu tür keklerde un çok fazla kullanılmıyor zaten. Sevgiler...
Ayşenur Siviş Yetim dedi ki...
İyi günler. Kekin lezzeti gerçekten harika ama kekim istediğim gibi kabarmıyor. Her defasında ortası çöküyor. Fırının kapağını da yarım saatten önce açmıyorum. Daha önce unu 7 kaşık koyuyordum sonraları unun az gelmesinden kabarmayabileceğini duyduğumdan 9 kaşığa çıkardım ama sonu hala aynı. Yaklaşık olarak 35 dkda kekim pişmiş oluyor kürdan temiz çıkıyor ama bu sorunu halledemedim bir türlü.
Adsız dedi ki...
hayatımda yaptığım ilk kekti ama gayet başarılı oldu diyebilirim :) teşekkürler tarif için :)
Adsız dedi ki...
Şuanda pişiyor veeee okadar güzel kabardıkııı nazar değmesin diye maşallah diyorum sürekliiii.eminim tadıda güzel olacakkk teşekkür ederim
ESRA HACIOGLU dedi ki...
Sibel hanım keki bu akşam yaptım tadı gerçekten muhteşem.Keki ortası delikli kelepçeli kalıpda yaptım keki çıkarırken sorun oldu...Ortası delikli kelepçeli kalıplar için ne yapılmalı...Acaba sütü döktükten sonra biraz daha mı beklemeliydim..
sevgiler,
Sibel dedi ki...
Esra hanım, üzerine kalıptan çıkmadan önce süt dökülmesi nedeniyle borcamda ya da kelepçeli kalıpta pişirmelisiniz bu keki. Delikli kalıp maalesef uygun değil. Sevgiler...
ilksen sözer dedi ki...
sibel hanım;
keki fırından çıkardıktan sonra ne kadar bekletmek gerekir?
ilksen sözer dedi ki...
sibel hanım;
keki fırından çıkardıktan sonra ne kadar bekletmek gerekir?
Sibel dedi ki...
İlksen hanım, ben yaklaşık 10 dakika bekletiyorum, daha fazla değil.
Sevgiler...
eroğlu dedi ki...
sevgili sibel öyle güzel anlatmışsın ki sapanca da bir otelim var (uğurlubey butik dağ oteli )otelin sapesiyali oldu senin kekin. adını da ıslak kek değil sibelin keki koyacağım. teşekkür ederim.
Sibel dedi ki...
Çok memnun olurum:) Beğenmenize sevindim. Afiyet olsun...
Burcu Kurabiye dedi ki...
Biraz önce yarin aksam gelecek misafirler için yaptim keki ve muhtesemmm oldu. Tarif için çok teşekkürler Sibel hanim:)
Sibel dedi ki...
Burcu afiyet olsun! Çok sevindim beğendiğine:)
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
Merhaba Sibel. Islak keki evimizin favorisi oldu. Hem yapimi cok basit hem de tadi mukemmel. Uzerine cig yumurtali karisim dokulmemesi de en buyuk artisi. Cok tesekkurler bu tarifi paylastigin icin. Aysegul...
Sibel dedi ki...
Ayşegül merhaba, çiğ yumurta ben de sevmediğim için bu tarif favori ıslak kekim:) Galiba sevmeyen de olmadı şimdiye dek:)
Ailece afiyetle yiyin, sevgilerimle...
Yaşam Notlarım dedi ki...
Sibel'cim, bu keki dün 3 yaşındaki kızımla birlikte yaptık, malzemeleri aynen kullandım yalnız kabartma tozunu bir paket koydum. Sonuç harika oldu. Ilıkken de bugün soğumuşken de çok lezzetli. İştahsızdır benim kızım, kek de sevmez, pasta diyerek yedirdim, valla sevdi, sana nasıl dua ettim bilemezsin :) Sitene link vermek suretiyle kendi sitemde de paylaşmak isterim. Keyifli günler...
Sibel dedi ki...
Canım elbette paylaşabilirsin:) Afiyet olsun, çocuklar bayılıyor bu keke gerçekten. Öp kızını benim için.
Sevgilerimle...
sultn dedi ki...
Hayatim boyunca en sevdigim ama berbat yaptigim bir kekti.iki hafta nette tarif ve yorumlara baktim.rsmine agzim sulandigi icin bu tarifte karar kildim.ve yaptim yuvarlak borcama doktum.davul firin oldugu icin kabardi yandi ve ici hic pismedi.yilmadim bi daha yaptim ama bi buyuk boy tepsiye doktum muhtesem mukemmel harika olaganustu carsidakilere binnnnn badacak bi islak kek oldu.tek badima bitirmek uzereyim.allah rzi olsunnn
Sibel dedi ki...
Afiyet olsun Sultan:) Beğenmene çok sevindim, vazgeçmeyip ikinci kez denemiş olman da harika. İlk denemede bazen olmayabiliyor bu tür kekler. Gerçekten güzel bir tariftir, benim de vazgeçilmezim.
Sevgilerimle...
sultn dedi ki...
Ha bide esim asla pasta yemez diiii.dun gece 11 de tekrar kalkip yaptirdi.iki gunde bir tepsi bitiyo hoppp yeniden istiyo.inanamiyirum valla.allah ne muradin varsa versin.
Nur Çakmak dedi ki...
Brokoli tarifi derken, bir sürü tarife de bakmadan edemedim:) Tariften önce yazdıklarınızda gözüme ilişen bir şey dikkatimi çekti. "Islak keklerde piştikten sonra, üzerine dökülen, önceden ayrılan karışım içindeki çiğ yumurta nedeni ile" bu tarifi tercih ettiğinizi belirtmişsiniz. Oysa bu ıslak keklerde, gerçi siz sıvıyağ (fındık yağı) kullanmışsınız ama vaktiyle margarin kullanılırdı ve eriyecek kadar ısıtılır içine şeker, kakao (hatta vanilyayı) ve süt konup iyice şeker de eriyene kadar karıştırılır (yada çırpabilirsiniz) ve bu karışından 1 bardak ayrılarak kalana önce yumurtalar konup çırpılır sonra da iri dövülmüş ceviz ve k.tozu + un eklenip karıştırılır sonra da bildiğiniz gibi kalıp ve fırına koyup pişirme işlemi yapılır.Fırında çıkan kek üzerine de ayırılan ve ılıkça bulunan karışım dökülürdü.
Ancak son yıllarda rastladığım tariflerde nasıl olduysa sonradan kek üzerine dökülecek karışımın içine nasıl olduysa yumurtayı eklemişler ve böylece yayılmış. Oysa dediğiniz gibi çiğ yumurta hem sağlıklı değil, hem de kek her zaman hemen bitirilen birşey olmadığı için belki beklediği süre içinde tadında da değişiklik yaratabilir diye düşünüyorum!
Bir arkadaşımdan aldığım bu tarif, herhalde 25 yıldır uyguladığım bir tarifdir ki Esmeral kek, arapkızı, ıslak kek hatta browni diye de anılıyordu o zamanlar.
Biraz uzunca oldu ama sayenizde o çiğ yumurtalı karışım meselesine bir açıklık getirmek istedim. Bu şekliyle de beğeneceğinizi ve içinize sineceğini düşünüyorum. Sevgiler.
Sibel dedi ki...
Nur hanım merhaba, verdiğiniz bilgiler ve tarif için çok teşekkürler. Haklısınız, eskiden o şekilde yapılırdı ve farklı isimleri vardı. Yumurtalı şekli demek ki sonradan, biraz da hanımların kolayına geldiği için ortaya çıktı. (Hani ekstra sos hazırlamak gerekmediğinden).
Sevgilerimle...
Adsız dedi ki...
Bende yaptım çok güzel oldu teşekkürler...
SÜMEYRA ORAKÇI dedi ki...
Tarif için çok teşekkürler.Denedim süper oldu :)
Melek Durgut dedi ki...
Begenerek yapiyoruz tarif cok guzel..