Piti Tarifi (Azeri Yemeği)

Piti Tarifi
Piti Tarifi 
Malzemeler :

  • 150 gr patates
  • 150 gr koyun eti
  • 10 gr kuru erik
  • Yarım kuru soğan
  • 0,1 gr safran veya 50 gr taze domates
  • Tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı nohut
Yapılışı : 

Öncelikle nohutu soğuk suda ıslatıyoruz. Etleri doğrayalım. Hazırladığımız et ve nohutu birlikte tencereye koyalım. Üzerine kişi başına yarım litre ölçüsünde placak şekilde soğuk su koyuyoruz. Tencereyi kısık ateşe koyarak bulyonu kaynatıyoruz. Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyuyoruz. Biraz daha kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz ilave ediyoruz. Yemeğin pişmesine az kala içine baharat koyuyoruz. Daha sonra ise 0,1 gr safran bir su bardağı suda ayrıca demlenir. Bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe ilave edilerek yemek hazır oluncaya kadar pişiriyoruz. Piti sofraya servise sunulurken derin bir tabak veya kaselerde servise sunulur. Afiyet olsun.