Bilimden kadına mesaj: Düşünme seviş

Uzmanlar kadınlara özel cinsel performans artırıcı hap yaratmak için yıllarca didindi durdu. Sonuçta ortaya bir pembe hap çıkmadı fakat kadın cinselliğinin nasıl çalıştığına dair yeni veriler çıktı. Seks araştırmacısı Emily Nagoski, tüm bunları tane tane izah ediyor. (Ali Tufan KOÇ)


Belki hatırlarsınız: Bir süredir seks uzmanları, bilim adamları kadınlar için cinsel performans artırıcı bir hap üzerine çalışıyordu. Erkeğin cinsel yaşam haritasını yeniden şekillendirmiş mavi mucize hap, pek âlâ kadınlara yönelik de tasarlanabilir ve isteksiz, ruhsuz, sıkkın, bezgin birçok kadının seks hayatını kurtarılabilirdi. 
On yılı aşan çalışmalar sonunca kadın cinselliğine kadar çıkan sonuç herkesi şaşırttı: Hap gibi bir haz/güç arttırıcı takviye, kadında işlemiyor.  Ne yapılırsa yapılsın genital bölgedeki kan dolaşımı istenilen ölçüde kontrol edilemiyor. Kadınların asla bir cinsel performans artırıcı hapı olmayacak.  
Fakat yeni bulgular sonrası belki de böyle bir ilaç hiç gerekmeyecek. Seks araştırmacısı, profesör Emily Nagoski’nin tüm bu bulguları yeni kitabında tane tane anlatıyor. ‘Come As You Are: The Surprising New Science that Will Transform Your Sex Life’ (Gel Olduğun Gibi: Seks Hayatınızı Değiştirecek Şaşırtıcı Yeni Bilim) bu anlamda devrim niteliğinde yeni bilgiler içeriyor, sekste uzun uzun tartışılacak yeni sayfalar açıyor...

1. TÜM ORGAZMLAR EŞİTTİR

Muhtelif pozisyonlar denemek, vücudun hassas bölgelerinde gezinmek, hatta bazen hiçbir fiziksel etkileşimde bulunmadan sadece seks düşünmek... Tüm bunların hepsi başlı başına bir orgazm sebebi. Ve hepsinin yaşattığı orgazm katsayısı aynı.
Orgazmın iyisi kötüsü, azı çoğu yok. Nasıl olduğunun önemi de yok.

2. STRES, SEKSE İYİ GELEBİLİR 

Anksiyete, stres, depresyon... Evet, evet, tüm bunlar cinsel iştahı yüzde 80-90 oranında kesiyor. Fakat küçük bir dilim var, yaklaşık yüzde 10’luk. O da şunu söylüyor: Her 10 kadından 1’inde stres ters işliyor, cinsel arzuyu tetikliyor.
3. ASIL BEYNİN VERDİĞİ TEPKİ ÖNEMLİ 

Cinsel bölgede hareketlenme, kadının cinsel açıdan ne kadar uyarıldığının bir sonucu olarak bilinir. Yeni araştırma, bu kanıyı kökten çürütüyor. Cinsel bölgenin uyarılmasına ağır ve sert koku ya da sevimsiz ve istemdışı bir hareket bile sebep olabilir. Rahatsızlık derecesinde kötü bir kokuya verdiği tepkiyle gerçekten uyarıldığı andaki reaksiyonu tamamen aynı.

4. ORGAZMIN SIRRI ÇORAPTA

Seks sırasında çorap giyen kadınlar orgazma daha çabuk ulaşıyor. Mesele çorap değil ayakları sıcak tutmakta. Kadınların en hassas olduğu bölge ayakları. Vücut ısıları sabit olmasına rağmen ayak ısısındaki ufacık bir değişiklik tüm dengeyi altüst ediyor, algı ayarlarıyla oynuyor, orgazm ihtimalini sıfıra indiriyor.

5. CİNSEL HAZ MİTİ

Arzusu artması gereken anlarda tepkisiz kalan kadın telaşlanır. Telaşa mahal yok. Cinsel problem yaşayan kadınların yarısından fazlası aslında gayet sağlıklı bir yaşama sahip.
Araştırma sonuçları şunu söylüyor: Kadının cinsel hazzını tetikleyen unsur, gördüğü, izlediği ya da hissettiği değil, DNA’larına işlenmiş kodlar. Söz konusu seks olunca herkes aynı iştaha sahip olmak zorunda değil...

KADINLARA İKİ ALTIN TAVSİYE

ÇEKİNMEYİN, KONUŞUN

Seks hakkında konuşmak kimilerine güç gelebilir. Doğaldır. Fakat Nagoski’nin iddası şu: Kafamızda dönen fakat dillendirmeye çekindiğimiz her cümle, seks yaşantınıza darbe indiriyor. Tavsiyesi şu: Daha sık konuşun. Çekinmeyin. Rahat rahat. Aklınızda, hayalinizde ne varsa dökün. Korkacak bir durum yok. Sesli düşünmeye başlayın. Mırıldanmayın. Düşündüğünüz fakat söylemeye çekindiğiniz her anda, beyne yanlış sinyal gidiyor, sekse dair bilinçaltında defansif bir refleks oluşuyor.

İÇİNİZDEKİ SESİ SUSTURUN

Kadın beyni susmuyor. Soruyor da soruyor: Acaba yeteri kadar iyi miyim? Şunu yapsam hoşuna gider mi? Nerede durmalıyım? Olay şu: Önce kafayı kaldır, zihni temizle. Tüm sorulardan arın. İnsanın en önemli seks organı beyin. Tüm o hazlar, uyarılmalar, orgazmlar beyinde başlayıp beyinde başlıyor. Bedeniniz istediğiniz kadar uyarılsın, en haz noktalarınız keşfedilsin; kafanızda hala sorular dönüyorsa orgazm hayal.