Bir yıl geride kalırken… Mangal sofraları için birkaç öneri

Rahmetli annemin lezzetlerini yaşatmak ve onlara daha nicelerini katmak için açtığım yemek blogum birinci yılını dolduruyor yarın, 23 Temmuz’da. Annemin 65. yaşgününde. Beğenilerini sunan ve ilgi gösteren herkese çok teşekkürler. Anneciğim, toprağın bol olsun.
Biliyorum blogda son 6-7 aydır çıt çıkmıyor ne yazık ki. İçine düştüğüm okul-çocuklar-ev zincirlemesi içinde en büyük ihmalkarlığımı istemeden de olsa bloga yaşattığım için gercekten çok üzgünüm. Hep aklımın bir köşesinde buraya uğramak olmasına rağmen “zaman” denilen dişli çark, hiç mola vermedi bana. Bu çok uzuuun zorunlu aradan sonra bugünkü post, yemek tarifinden ziyade bir kutlama/anma yazısı olduğu kadar yaz sofralarının vazgeçilmezi ızgara lezzetlerine iyi eşlik edeceğini düşündüğüm önerileri de içeriyor.
Şu sıralar belki bir çoğunuz iftar sofralarında mangal da yapıyor olabilirsiniz. Izgara tavuk, et ya da köfteyle uyum sağlayacak hafif ama lezzetli önerilerim şöyle: Kabaklı havuçlu tarator (hatırlattığın için teşekkürler Tuğba’cığım, annem de hep yapardı), kısır, zeytinyağlı semizotu (arzu edene sarımsaklı yoğurt eşliğinde), hardallı patates salatası, biber buğulama, ve karışık lahana havuç salatası (evet, kışı cağrıştırıyor, ama Amerika’da her mevsim bulunuyor ve ızgaraya çok yakışıyor).
Görsel
Afiyet olsun herkese…