Kış Rüyası Pastası – Soğuk bir pasta tadında

Bu kadar uzun bir süre ara vermiş olduğuma inanamıyorum, zaman uçup gitmiş sanki. Beklettiysem çok özür dilerim. Bu arada o kadar çok şey oldu ki… Halbuki ben en son blogumun 4. ayını yine damla sakızlı bir tarifle kutlamaya hazırlanıyordum. Gecikmeli de olsa o tarif işte geliyor. Umarım beni affedersiniz.
IMG_3409
Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından iki parmak eksik un
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
  • 1 paket petibör bisküvi
  • Arzuya göre dilimlenmiş badem ya da dövülmüş fındık
  • Tarçın
Yapılışı:
Derin bir tencerede tereyağını eritin, unu ve nişastayı katıp kavurmaya başlayın. Hafif kokusu çıkıp rengi dönmeye başlayınca yavaş yavaş sütü ekleyin, hızla çırpın, topaklanmasa iyi olur ama topaklansa da sorun değil, sonradan el blenderi ile karıştıracağız. Süt ısınmaya başlayınca şekerini ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Kaynayıp koyulaşınca ocağı kapatıp damla sakızlarını ekleyin ve karıştırın. Muhallebi hafif ılınırken buzluğa dayanıklı bir kaba, ki bu kap kare ya da dikdörtgen olursa iyi olur, streç film yayın. Muhallebiyi ara ara karıştırın, kaymak tutmasın ve hatta topaklanmaları gidermek ve kolay dilimlenmesini sağlamak için el blenderi ile karıştırın. Ilınan muhallebiden ince bir tabaka halinde kaba biraz dökün ve üzerine bir sıra bisküvi döşeyin. Bisküvilerin üzerine badem serpiştirin ve biraz da tarçın serpin. Muhallebiden bir kat daha dökün ve bisküvi döşeyin. Badem ve tarçın da serpin, en son kat muhallebiyi dökün ve kabı buzluğa kaldırın. Buzlukta iki saat beklettikten sonra uygun büyüklükte bir servis tabağına tatlınızı streç film yardımıyla ters çevirin. En üstüne de biraz tarçın ve badem serpin, dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.