Sarımsak Soslu Karidesli Spaghetti – İtalyan mutfağından küçük bir dokunuş

İtalyan mutfağını sever misiniz? Sevmeyen çok azdır sanırım. Peki ya deniz mahsullerini? Bu pratik, çabuk ve lezzetli tarifte çok sevdiğim bu iki lezzet bir araya geliyor. Bir paket makarnayı haşlama süresinde ortaya çıkan bu yemeğin sunduğu lezzet oldukça etkileyici. Biz burada Pasifik’ten avlanmış taze karidesleri üzerinde yakın bir zamana ait bir son kullanma tarihiyle donmuş ama pişmiş olarak satın alıyoruz. Diğer marka donmuş karideslere nazaran oldukça lezzetliler. Ama elbette bu yemeği önceden haşlayarak taze karides ile de yapmak mümkün. Yanına kondurulmuş yeşil bir salatayla doyurucu ve besleyici bir öğün oluşturabilirsiniz. Buyrun tarife geçelim, CIAO!
20140129-112325.jpg
Malzemeler
– 500 gr ayıklanmış pişmiş karides
– 3 diş sarımsak
– bir tepeleme çorba kaşığı kaşığı domates salçası
– bir çorba kaşığı tereyağı
– iki çorba kaşığı zeytinyağı
– iki çorba kaşığı limon suyu
– bir paket spaghetti makarna
– tuz
– kekik
– üzerine rendelenmiş parmesan peyniri
Yapılışı:
Spaghettiyi kaynayan tuzlu suda haşlayalım. Diğer taraftan genişçe bir derin tencerede tereyağını eritip zeytinyağını ekleyelim. İnce ince doğradığımız sarımsakları kısık ateşte kavuralım, yanmamalarına dikkat edelim. Bir-iki dakika sonra domates salçasını ekleyelim, onu da kavuralım. Bu arada karideslerimizi önceden donmuşsa eğer, oda sıcaklığına getirmiş olalım. Tencereye karidesleri de ekleyelim ve diğer malzemelerle iyice karıştıralım. Zaten pişmiş oldukları için çok fazla ateşte kalmalarına gerek yok. Limon suyunu, arzu ettiğimiz kadar tuzunu ve kekiğini de ekleyelim. Diğer tencerede aldante yani dişe dokunur derecede pişirdiğimiz spaghettiyi de büyük tenceremize ekleyelim ve diğer malzemelerle çok iyi karıştıralım, ocağı söndürelim. Sıcakken üzerine parmesan peyniriyle servis yapalım. Afiyet olsun.