Tavada Kolay Su Böreği – Klasik bir lezzete zahmetsiz ulaşmanın yolu

Yumuşacık, mis gibi kokan, fos fos kabarmış bir su böreğini kim sevmez değil mi? Lakin hepimizin bildiği gibi sıfırdan su böreği yapmak zahmetli iştir, keşke vakit olsa da yapsak. Böyle bir vakit ve imkansızlık dahilinde su böreğinden de mahrum kalacak değiliz, değil mi ama? :) pekala pratik, kolay, zahmetsiz bir yolu vardır. İşte bugün o yoldan bahsedeceğim sizlere. Üstelik bu böreği yapmak için fırınınızı çalıştırmanıza bile gerek yok ;)
Uzun ve keyifli bir pazar günü kahvaltısı için ya da aniden gelen misafir için kısa sürede hazırlanacak bu börek en fazla 20 dakikanızı alacak.
 
Malzemeler:
  • 5 adet oval yufka ya da 3-4 adet yuvarlak yufka
  • 1 yumurta
  • 1 ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • böreğin içine peynir ve doğranmış maydanoz
Yapılışı:
Burada ‘uzun yufka’ diye satılan oval yufkaları kullandım ben, ama tabii ki yuvarlak yufka ile de yapılır. Yuvarlak yufkaları ikiye kesmenizi tavsiye ederim. Yumurtayı, zeytinyağını, eritilip ılıtılmış tereyağını ve suyu iyice çırpalım. Böreğimizin içi için maydanozu kıyıp peynirle karıştıralım. Her bir yufkayı düz bir zemine serip hazırladığımız sulu karışımla iyice ıslatalım. Tavada böreğin üzerini kaplayacak kadar birkaç parça yufkayı ayıralım. Bu parça yufkaları en üste koyacağız ki sarmaladığımız rulo böreğimiz pişerken dağılmasın. Yufkaların geniş kenarına içten koyup rulo yapalım ve orta boy, tereyağı ile yağlanmış bir tavaya ortasından başlayarak sarmal bir biçimde yerleştirelim.
Rulo yapma esnasında yufkaları sardıkça sulu karışımla ıslatalım ve tavaya yerleştirdikten sonra da elimizle hafifçe bastırarak üstlerini de sulu karışımla ıslatalım. Yufkalar bitince ve tava dolunca ayırdığımız parça yufkaları en üste koyalım ve karışımdan kaldıysa böreğin üzerine dökelim ve hafif böreğin üzerini geçecek şekilde tavaya soğuk su ekleyelim. Beş dakika öylece bekletelim ve börek kaymasın diye elimizle tutarak fazla suyunu dökelim.
Tavayı ocağa koyup birkaç defa bir servis tabağı yardımıyla alt üst edelim ve her iki yüzünü kızartalım.
Parça yufkalar alta gelecek şekilde servis tabağına alalım ve sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.