Ayçekirdeği yemenin sağlığa birçok yararı bulunmaktadır.
Her şeyden önce, ayçekirdeği doğal bir antioksidan olan E vitaminini yüksek dozda içermektedir.
E vitamini vücut sistemini, kalp hastalıkları, hücresel zararlar ve başka sorunlara neden olabilen serbest radikallerden kurtarmak üzere çalışmaktadır.
Ayçekirdeğinde aynı zamanda yüksek miktarda Selenyum bulunmaktadır.
Ayçekirdeğinde aynı zamanda yüksek miktarda Selenyum bulunmaktadır.
Selenyum DNA onarımının iyileşmesi, incinen hücre sentezi ve kanser hücresi gelişiminin önlenmesiyle bağlantılıdır.
Ayçekirdeği, her ikisi de beden için son derece yararlı olan magnezyum ve folik asit içermektedir.
Ayçekirdeği, her ikisi de beden için son derece yararlı olan magnezyum ve folik asit içermektedir.
Magnezyum kişinin kan basıncını düşürme ve astım krizlerini önleme işlevi görmektedir. Folat ya da folik asit ise, kişinin kalp sağlığını iyileştirmek ve kalp sorunları ve hastalıkları gelişimi riskini düşürmek açısından yararlıdır.
Beslenme düzeninize sağlıklı yağları daha fazla, “kötü” yağları daha az dahil etmenin hastalık riski üzerinde büyük bir etkisi olabilir. Sağlıklı doymamış yağlar da çok önemlidir, çünkü bedenin birçok biyolojik fonksiyon için ihtiyaç duyduğu elzem yağ asitlerini sağlamaktadırlar.
Balık, çerezler ve bitkisel yağ gibi gıdalar, sağlıklı yağ kaynaklarıdır.
Aynı zamanda ayçekirdeği de harika bir kalp dostu doymamış yağ kaynağıdır.