Greyfurt, C vitamininin yanı sıra A, B, D, E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, çinko, bakır, demir ve fosfor içerir. Anti bakteriyel özellikleri vardır ve aynı zamanda yapısında antioksidanlar bulundurur.
Gerekli malzemeler:
1 greyfurt
1 yemek kaşığı bal
Greyfurdu soyun, küçük parçalar halinde doğrayın ve bal ile birlikte blender içerisinde karıştırın. Malzemeleri, homojen bir karışım elde edene dek karıştırın.
Elde edeceğiniz içecek, yapısında, hem kötü kolesterolü hem de trigliserit seviyesini düşürme özelliği olan pektin adındaki maddeden içerir. Dahası, kan şekerini düşürür ve metabolizmanın normal bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Günlük olarak greyfurt tükettiğinizde, kötü kolesterol seviyenizi %15, trigliserit seviyenizi ise %27 oranında düşürebilirsiniz.
Bu karışım, likopen bakımından da zengindir. Bu bileşen, organizmadaki toksinlerle ve zararlı materyallerle savaşmada güçlü bir yardımcıdır.
Yemekten sonra, bu içecekten alacağınız birkaç damla, yemekle aldığınız kalorilerin yarısını yakmanızı sağlayabilir.
Ancak, greyfurt bazı ilaçların etkisini artırabilir. Dolayısıyla, herhangi bir tedavi görüyorsanız, bu içeceği tüketmeye başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.
Tansiyon hapları, kanser ilaçları, kalp statini, antidepresan ya da antibiyotik kullanıyorsanız eğer, greyfurt ve greyfurt içerikli içeceklerden kaçınmalısınız.
Kaynak: http://www.sag-lik.net/beslenme-ve-diyet-bal-greyfurt-karisimiyla-kalori-yakin-5893.html#ixzz3VHsjHXOt