Besin değeri yüksekliği nedeniyle eskiden sadece Çin hükümdarları için üretilen dünyada ”yasak pirinç” olarak da bilinen siyah pirinçten nefis bir pilav tarifi Siyah Pirinç Pilavı
Malzemeler
2 su bardağı siyah pirinç
4,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
2 su bardağı siyah pirinç
4,5 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvı yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Siyah Pirinç Pilavı Yapılışı
Pirinçleri tuzlu ılık suda 1-2 saat bekletip, pirinçleri yıkayıp suyunu süzelim.Pilav tenceresine sıvı yağı ve siyah pirinçleri koyup kavuralım.Daha sonra tavuk suyu, tuzu ve tereyağını ilave edip yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.Pilavını demlendirip servis yapalım.
Pirinçleri tuzlu ılık suda 1-2 saat bekletip, pirinçleri yıkayıp suyunu süzelim.Pilav tenceresine sıvı yağı ve siyah pirinçleri koyup kavuralım.Daha sonra tavuk suyu, tuzu ve tereyağını ilave edip yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.Pilavını demlendirip servis yapalım.