Bilirim çileği çok seversiniz. Sevmeyen var mı çileği? Yazın en güzel, en iç açıcı meyvesidir çilek. Tezgahlarda gülümsedi mi bize, hemen alıp koyuveririz masamıza. Bu da yetmez, tadına doymadığımız bu meyveyi reçel yapıp saklarız da, kışın mahrum kalmayalım diye. Sadece lezzeti mi acaba bizi çileğe bu kadar yaklaştıran, bu kadar sevdiren? Bu nefis meyvenin pek çok da faydası var sağlığımız için. Bizlere lezzetiyle birlikte sağlık da armağan eden çileğin faydaları nelerdir?
Çileğin Faydaları Nelerdir?
Bu kadar faydalı bir besinin zararlarından söz etmek oldukça zor. Ama dikkat edilerek tüketilmesi gereken bazı durumlar var.
Sağlık dolu günler dileğiyle... Afiyet olsun.
Çileğin Faydaları Nelerdir?
- Kış aylarında C vitamini ihtiyacımızı turunçgillerden karşılıyoruz. Peki ya yazın? Yaz aylarının C vitamini deposudur çilek.
- Çilek, vücuttaki enfeksiyon ve virüslere karşı vücut direnci sağlar.
- Alzheimer riskini azaltır.
- Kalp-damar sağlığına katkıda bulunur.
- Kansere karşı koruyucudur.
- Kötü kolesterolü (LDL) düşürür.
- Strese karşı koymayı sağlar.
- Kalp krizi geçirme riskini azaltır.
- Uzun süre tokluk hissi verir.
- Kabızlığı giderir.
- Kırışıkları önler. İster yiyerek, ister maske yaparak cilde faydası sağlanabilir.
- İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik sağlığına olumlu etki sağlar.
Bu kadar faydalı bir besinin zararlarından söz etmek oldukça zor. Ama dikkat edilerek tüketilmesi gereken bazı durumlar var.
- Mesane ve böbrek taşı olan kişilerin doktora danışarak çilek tüketmeleri gerekir.
- Alerjik bünyesi olan kişilerin çilek alerjisine karşı dikkatli olmaları gerekir.
Sağlık dolu günler dileğiyle... Afiyet olsun.