Dondurmalar &Sorbeler
10 dk. 15-20 dk.

500 gr. çilek - 120 gr. pudra șekeri - 300 gr. krema
1. Temizleyip yıkadığınız çilekleri blender veya rondoya koyun, pudra şekerini ilave edin ve püre haline getirin.
Kremayı bir kaseye alın, mikserin en yüksek hızıyla çırparak kremşanti kıvamına getirin. Çilek püresini ekleyip,
homojen bir hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırın.
2. Dondurma makinenizi çalıştırın. Karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar,
yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup
-18°C’de muhafaza edin.
S A T IN A LIRKE N . . .
Kısa ömürlü bir meyve olan çileğin en lezzetli zamanı
mayıs ayıdır. Taze çilek bulamadığınız zamanlarda
dondurulmuș çilek de kullanabilirsiniz.
LEZZET TÜYO S U
Bu dondurmayı frambuaz, böğürtlen gibi farklı kırmızı
meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.
10 dk. 15-20 dk.
500 gr. çilek - 120 gr. pudra șekeri - 300 gr. krema
1. Temizleyip yıkadığınız çilekleri blender veya rondoya koyun, pudra şekerini ilave edin ve püre haline getirin.
Kremayı bir kaseye alın, mikserin en yüksek hızıyla çırparak kremşanti kıvamına getirin. Çilek püresini ekleyip,
homojen bir hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırın.
2. Dondurma makinenizi çalıştırın. Karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar,
yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup
-18°C’de muhafaza edin.
S A T IN A LIRKE N . . .
Kısa ömürlü bir meyve olan çileğin en lezzetli zamanı
mayıs ayıdır. Taze çilek bulamadığınız zamanlarda
dondurulmuș çilek de kullanabilirsiniz.
LEZZET TÜYO S U
Bu dondurmayı frambuaz, böğürtlen gibi farklı kırmızı
meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.