Tefal Dondurma Makinesi sayesinde evinizde enfes dondurma ve sorbeler hazırlayabilirsiniz.

Ama başarılı tarifler için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor.
•Dondurma makinesini kullanmadan önce, hazneyi
derin dondurucuda veya buzlukta 24 saat
soğutmanızı öneriyoruz. Makine haznesine sıcak
dondurma karışımı dökmeyin. Hem makinenin
ısınmasına hem de dondurmanızın kıvamının
bozulmasına sebep olabilirsiniz. Karışımınız ne
kadar soğuk olursa, dondurmanızdan o kadar
iyi sonuç alırsınız.
•Dondurma karışımını hazırlayıp 1 gün dolapta
beklettikten sonra dondurma makinesine
koymanızı öneriyoruz. Böylece dondurma
karışımında bulunan aromalı ürünlerin lezzetinin
daha iyi oturmasını sağlarsınız ve kıvam olarak
daha iyi sonuç alabilirsiniz. İdeal kullanım
şekli budur ancak vaktiniz yoksa dondurmanızı,
karışımı bekletmeden de hazırlayabilirsiniz.
Bu durumda karışımı oda sıcaklığına getirdikten
sonra makineye koymalısınız.
8 Dondurmalar & Sorbeler
•Dondurmanın ideal saklama derecesi -18°C’dir.
Servis içinse ideal derece -11°C ile -13°C
arasındadır. -18°C’de beklettiğiniz dondurmayı
servis yapmadan önce oda sıcaklığında 10-15
dakika bekletmelisiniz. Dondurma ve sorbeleri
hazırladıktan sonra dondurma makinesinde
çok uzun süre tutmanızı önermiyoruz. Uzun
süre makinede kalırlarsa, dokuları ve tatları
kaybolabilir.

•Dondurma yaparken kıvam vermek için
kullanılması tavsiye edilen en yaygın yöntem
benmaridir. Benmari yaparken karışımın pişme
veya kesilme olasılığı, doğrudan ocak üzerinde
karıştırmaya oranla daha azdır. Benmari yaparken
karışımı çırpma teliyle karıştırmanızı;
mikser veya çatal kullanmamanızı öneriyoruz.
Bununla brlikte kısık ateşte tencerede kıvam
verirken karışımı sürekli karıştırırsanız doğru
sonucu elde edebilirsiniz.
•Sorbe dışındaki tariflerde, şeker oranını damak
tadınıza göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
Ama en fazla 1/3 oranında!
•Arka arkaya dondurma yapacaksanız, her
seferinde hazneyi tekrar dondurmanız gerekir.
•Dondurmanızı hazneden çıkartırken metal
kaşık kullanmayın. Hazneniz çizilebilir!
Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla
hazneden çıkartıp başka bir kaba alın ve
buzdolabında bu şekilde muhafaza edin.

•Dondurmayı hazırlarken sıcak sütlü karışım
ile yumurtalı karışımı bir araya getirdiğinizde
ya da karışımı ocağa aldıktan sonra ağır bir
yumurta kokusu alıyorsanız içindeki yumurta
pişmiş demektir. Bu durum karışımı
hazırlarken başarısız olduğunuz anlamına gelir.
Yumurtanın piştiğini karışımın içindeki
topaklaşmadan da anlayabilirsiniz.
•Hazırladığınız dondurma karışımını makineyi
çalıştırmadan hazneye dökmeyin. Hazne çok
soğuk olduğundan kenarlarında kristalleşmeler
olabilir. Karışımı hareket halinde olan dondurma
makinesine dökün; karıştırma aparatı kristallerin
oluşumunu engelleyecektir.
•Dondurma karışımınızı hareket halindeki makineye
koyduktan bir süre sonra, dondurma top
haline gelebilir. Bu durumda makineniz zorlanarak
ses çıkartabilir. Paniklemeyin, bu durum
normaldir.
Ama başarılı tarifler için bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor.
•Dondurma makinesini kullanmadan önce, hazneyi
derin dondurucuda veya buzlukta 24 saat
soğutmanızı öneriyoruz. Makine haznesine sıcak
dondurma karışımı dökmeyin. Hem makinenin
ısınmasına hem de dondurmanızın kıvamının
bozulmasına sebep olabilirsiniz. Karışımınız ne
kadar soğuk olursa, dondurmanızdan o kadar
iyi sonuç alırsınız.
•Dondurma karışımını hazırlayıp 1 gün dolapta
beklettikten sonra dondurma makinesine
koymanızı öneriyoruz. Böylece dondurma
karışımında bulunan aromalı ürünlerin lezzetinin
daha iyi oturmasını sağlarsınız ve kıvam olarak
daha iyi sonuç alabilirsiniz. İdeal kullanım
şekli budur ancak vaktiniz yoksa dondurmanızı,
karışımı bekletmeden de hazırlayabilirsiniz.
Bu durumda karışımı oda sıcaklığına getirdikten
sonra makineye koymalısınız.
8 Dondurmalar & Sorbeler
•Dondurmanın ideal saklama derecesi -18°C’dir.
Servis içinse ideal derece -11°C ile -13°C
arasındadır. -18°C’de beklettiğiniz dondurmayı
servis yapmadan önce oda sıcaklığında 10-15
dakika bekletmelisiniz. Dondurma ve sorbeleri
hazırladıktan sonra dondurma makinesinde
çok uzun süre tutmanızı önermiyoruz. Uzun
süre makinede kalırlarsa, dokuları ve tatları
kaybolabilir.
•Dondurma yaparken kıvam vermek için
kullanılması tavsiye edilen en yaygın yöntem
benmaridir. Benmari yaparken karışımın pişme
veya kesilme olasılığı, doğrudan ocak üzerinde
karıştırmaya oranla daha azdır. Benmari yaparken
karışımı çırpma teliyle karıştırmanızı;
mikser veya çatal kullanmamanızı öneriyoruz.
Bununla brlikte kısık ateşte tencerede kıvam
verirken karışımı sürekli karıştırırsanız doğru
sonucu elde edebilirsiniz.
•Sorbe dışındaki tariflerde, şeker oranını damak
tadınıza göre azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
Ama en fazla 1/3 oranında!
•Arka arkaya dondurma yapacaksanız, her
seferinde hazneyi tekrar dondurmanız gerekir.
•Dondurmanızı hazneden çıkartırken metal
kaşık kullanmayın. Hazneniz çizilebilir!
Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla
hazneden çıkartıp başka bir kaba alın ve
buzdolabında bu şekilde muhafaza edin.
•Dondurmayı hazırlarken sıcak sütlü karışım
ile yumurtalı karışımı bir araya getirdiğinizde
ya da karışımı ocağa aldıktan sonra ağır bir
yumurta kokusu alıyorsanız içindeki yumurta
pişmiş demektir. Bu durum karışımı
hazırlarken başarısız olduğunuz anlamına gelir.
Yumurtanın piştiğini karışımın içindeki
topaklaşmadan da anlayabilirsiniz.
•Hazırladığınız dondurma karışımını makineyi
çalıştırmadan hazneye dökmeyin. Hazne çok
soğuk olduğundan kenarlarında kristalleşmeler
olabilir. Karışımı hareket halinde olan dondurma
makinesine dökün; karıştırma aparatı kristallerin
oluşumunu engelleyecektir.
•Dondurma karışımınızı hareket halindeki makineye
koyduktan bir süre sonra, dondurma top
haline gelebilir. Bu durumda makineniz zorlanarak
ses çıkartabilir. Paniklemeyin, bu durum
normaldir.