Malzemeler (10 Porsiyon):
Karides (1 kg)
Avokado (1 kg)
Mayonez (400 g/2 su bardağı)
Konyak veya viski (1 kahve fincanı)
Limon suyu (1 kahve fincanı)
Tuz (1 tatlı kaĢığı)
YapılıĢı/ĠĢlem Basamakları:
Avokadoları yıkayıp kabuğunu soyup ve tavları zarı Ģeklinde muntazam
doğrayın.
Bir kabın içine doğranmıĢ avokadoları, zeytinyağı ve limon suyunu ilave
edip streç film ile kapatın ve karidesler haĢlanıncaya kadar dinlendirin.
Çukur bir kaba mayonez ve konyağı ilave edip çırparak kokteyl sosunu
hazırlayın.
Bir tencereye su koyup suyu kaynatıp içine tuzu ilave edin.
Karidesleri kaynar su içinde boiling (bol kaynar suda haĢlama) tekniğiyle
5 dakika kadar haĢlayıp karidesleri bir kevgir ile çıkartıp soğumaya
bırakın.
Su ürünleri modülünde öğrendiğiniz gibi karidesin kendine zarar
vermeden karideslerin baĢını, gövdesini ve kuyruğunu çıkarın. 10 adet
karidesin kuyruğunu çıkarmayın ve kokteyl sosta da bekletmeyin; bu
karidesler süslemede kullanılacak.
HaĢlanmıĢ karidesleri kokteyl sosuna ilave edip sos içinde 20 dakika
kadar bekletin.
28
Sunum tabağının ortasına matriks kalıbını koyup resimde görüldüğü gibi
önce avokadoları sonra kokteyl sosunda bekletilmiĢ karideslerden üç tane
koyun.
Kuyruğu koparılmamıĢ ve güzel görünüĢte olan büyük boy karideslerden
bir tanesini kokteylin en tepesine yerleĢtirip sunumu tamamlayıp ve
soğuk olarak servis edin.
Karides (1 kg)
Avokado (1 kg)
Mayonez (400 g/2 su bardağı)
Konyak veya viski (1 kahve fincanı)
Limon suyu (1 kahve fincanı)
Tuz (1 tatlı kaĢığı)
YapılıĢı/ĠĢlem Basamakları:
Avokadoları yıkayıp kabuğunu soyup ve tavları zarı Ģeklinde muntazam
doğrayın.
Bir kabın içine doğranmıĢ avokadoları, zeytinyağı ve limon suyunu ilave
edip streç film ile kapatın ve karidesler haĢlanıncaya kadar dinlendirin.
Çukur bir kaba mayonez ve konyağı ilave edip çırparak kokteyl sosunu
hazırlayın.
Bir tencereye su koyup suyu kaynatıp içine tuzu ilave edin.
Karidesleri kaynar su içinde boiling (bol kaynar suda haĢlama) tekniğiyle
5 dakika kadar haĢlayıp karidesleri bir kevgir ile çıkartıp soğumaya
bırakın.
Su ürünleri modülünde öğrendiğiniz gibi karidesin kendine zarar
vermeden karideslerin baĢını, gövdesini ve kuyruğunu çıkarın. 10 adet
karidesin kuyruğunu çıkarmayın ve kokteyl sosta da bekletmeyin; bu
karidesler süslemede kullanılacak.
HaĢlanmıĢ karidesleri kokteyl sosuna ilave edip sos içinde 20 dakika
kadar bekletin.
28
Sunum tabağının ortasına matriks kalıbını koyup resimde görüldüğü gibi
önce avokadoları sonra kokteyl sosunda bekletilmiĢ karideslerden üç tane
koyun.
Kuyruğu koparılmamıĢ ve güzel görünüĢte olan büyük boy karideslerden
bir tanesini kokteylin en tepesine yerleĢtirip sunumu tamamlayıp ve
soğuk olarak servis edin.