Karides Kokteyl

 Malzemeler (10 Porsiyon):
 Karides (1 kg)
 Avokado (1 kg)
 Mayonez (400 g/2 su bardağı)
 Konyak veya viski (1 kahve fincanı)
 Limon suyu (1 kahve fincanı)
 Tuz (1 tatlı kaĢığı)
 YapılıĢı/ĠĢlem Basamakları:
 Avokadoları yıkayıp kabuğunu soyup ve tavları zarı Ģeklinde muntazam
doğrayın.
 Bir kabın içine doğranmıĢ avokadoları, zeytinyağı ve limon suyunu ilave
edip streç film ile kapatın ve karidesler haĢlanıncaya kadar dinlendirin.
 Çukur bir kaba mayonez ve konyağı ilave edip çırparak kokteyl sosunu
hazırlayın.
 Bir tencereye su koyup suyu kaynatıp içine tuzu ilave edin.
 Karidesleri kaynar su içinde boiling (bol kaynar suda haĢlama) tekniğiyle
5 dakika kadar haĢlayıp karidesleri bir kevgir ile çıkartıp soğumaya
bırakın.
 Su ürünleri modülünde öğrendiğiniz gibi karidesin kendine zarar
vermeden karideslerin baĢını, gövdesini ve kuyruğunu çıkarın. 10 adet
karidesin kuyruğunu çıkarmayın ve kokteyl sosta da bekletmeyin; bu
karidesler süslemede kullanılacak.
 HaĢlanmıĢ karidesleri kokteyl sosuna ilave edip sos içinde 20 dakika
kadar bekletin.
28
 Sunum tabağının ortasına matriks kalıbını koyup resimde görüldüğü gibi
önce avokadoları sonra kokteyl sosunda bekletilmiĢ karideslerden üç tane
koyun.
 Kuyruğu koparılmamıĢ ve güzel görünüĢte olan büyük boy karideslerden
bir tanesini kokteylin en tepesine yerleĢtirip sunumu tamamlayıp ve
soğuk olarak servis edin.