Yöresel lezzetlerimizinden olan Lebeniye Çorbası iftarda yapılabilecek en güzel çorbalardan biri. Bütün gün kaybettiğimiz enerjiyi dengeli ve sağlıklı bir şekilde geri kazanmamızı sağlayacak bir çorba. İftarda farklı ve çok lezzetli bir çorba yemek istiyorsanız Lebeniye Çorbasını mutlaka deneyin. Sevdiklerinizle sağlıklı, mutlu,huzurlu ve hoş sohbetli sofralarda buluşmanız dileğiyle işte tarifim...
_ 1 su bardağı haşlanmış nohut ( bir gece önceden suya koyun ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. )
_ 1 su bardağı haşlanmış buğday ( bir gece önceden suya koyun ertesi gün iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. )
_ 2,5 su bardağı yoğurt
_ 3 su bardağı kadar su
_ 1 adet yumurtanın sarısı
_ 1 yemek kaşığı silme dolu un
_ tuz
_ Köftesi için; 100 gram kıyma, 1 çay kaşığı karabiber, tuz karıştırılıp yoğurulur.
_ 1,5 yemek kaşığı tereyağ
_ 1 tatlı kaşığı pulbiber
_ 1 tatlı kaşığı nane
1. Yoğurt,yumurta sarısı, tuz ve unu tencereye koyup iyice çırpın. Suyu ekleyin çırpın. ( suyun ölçüsünün kontrolü sizde olsun gerekirse ekleme yapın.) Orta ateşte kaynayıncaya kadar çırpma teliyle karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5- 6 dakika pişirin.
2. Haşlanan Nohut ve buğdaydan 1'er su bardağı kadar kaynamakta olan çorbaya ekleyin. 5 dakika da böyle pişirin.
3. Küçük küçük top şeklinde hazırladığınız köfteleri tavada hiç yağ koymadan hızlıca biraz kızartın. Kaynayan çorbanıza ilave edin. 2-3 dakika da böyle pişirip ocağı kapatın.
4. Tereyağını eritip kızdırın, nane ve pul biberi koyup karıştırın ve çorbanıza döküp karıştırın.