Lokumlu Kurabiye:Esmer Anadolu Toprağının Rengi ve Tadı Bu Kurabiyede

Lokumlu Kurabiye:Esmer Anadolu Toprağının Rengi ve Tadı Bu Kurabiyede

Anadolunun çatlak  toprağını anımsatan ve bu toprağın içindeki tatlığı ortaya koyan bu kurabiyeyi yerken bir kez daha memleketimizi hatırlayacağız. Bağrında geleneksel Türk lokumunu saklayan hafif sertliğin ardında ki tatlılık diye tarif edebiliriz. Ailenizdeki küçük büyük herkesin afiyet ve mutlulukla yiyeceği bu lokuma katmanız gereken tek şey sevginiz. Afiyet olsun.

Malzemeler
2 yumurta
0,5 paket margarin
1 çay bardağı süt
2 su bardağı şeker
1 paket kakaolu kremşanti
6 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçerisine fındıklı lokum

Hazırlanışı
Öncelikle yumurtaları çırpın,  süt, şeker ve kremsantiyi de yumurtayla beraber çırpmaya devam edin. Daha sonra oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini ilave edin.  Yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayın.  Unun yarısını eklediğiniz zaman kabartma tozu ve vanilyayı da ilave edin.  Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.  6 su bardağı un, kıvamında ve elinizi bırakacak bir hamur elde etmeniz için yeterli olacaktır.  Daha sonra hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın,  elinizde hafifçe açtırın.  İçine lokum yerleştirin ve hamuru kapatıp yuvarlayın. Böylece kurabiyelerinizde ek yeri de gözükmeyecektir. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. 160 derece fırında 30-35 dakika pişirin.  İlk 20 dakika fırını açmayın,  kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...