Pișmaniyeli dondurma


15 gr. salep (3 çay kașığı ) - 1 kg. süt - 300 gr. șeker - 250 gr. pișmaniye (didiklenmiș)
1. Pişmaniye hariç bütün malzemeyi bir tencereye alıp; 3 dakika kadar kaynatın. Karışımı soğumaya bırakın.

2. Dondurma makinenizi çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana
kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın. Kıvam almaya başladığında didiklediğiniz pişmaniyeyi ilave edin ve
3 dakika daha çalıştırın. Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18°C’de
muhafaza edin.

Ș I K Bİ R S U N UM İÇİ N
Pișmaniyeden kuș yuvası yapıp ortasına hazırladığınız
dondurmayı koyun. Dondurmanızı pasta standına
yerleștirip servis yapın.

LEZZET TÜYO S U
Bu tarifte pișmaniye ve șekerin oranlarını damak
tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.