Yemek reçetelerinin hazırlanması

Yemek reçetelerinin hazırlanması, yazının bulunmasıyla birlikte baĢlayıp; günümüze kadar taĢınmıĢ ve bizden sonraki kuĢakların da devam ettireceği bir süreçtir. Yemek hazırlama, insanlık tarihi kadar eski ve hayati önem taĢıyan bir sanattır. Yemek reçeteleri, mutfak sanatının geliĢiminde özel bir yere sahiptir. Dünya mutfaklarının geliĢim süreçlerine baktığımızda, yemek hazırlama faaliyetiyle uğraĢan aĢçıların mutfaklarda ürettikleri yeni lezzetleri yazarak kayıt altına almaları çok önemli bir etken olmuĢtur. Kendi ulusal mutfaklarındaki yemekleri reçeteye dönüĢtüremeyen ülkeler, mutfak kültürlerini gelecek kuĢaklara taĢımada zorluk çekmektedir. Bir ülke mutfağının mutfak alanındaki zenginliği, reçetelerle kayıt altına alınmıĢ yemek reçetesi arĢivlerinden anlaĢılmaktadır. Yemek reçeteleri, ülkelerin mutfak alanındaki zenginlik düzeyini ölçmede bir araç olarak da kullanılmaktadır. Reçeteler, toplu beslenme yapılan otel, restoran, lokanta, yurt, yemek fabrikaları ve ordu mutfaklarında yemek reçeteleri verimlilik, müĢteri memnuniyeti, israfın önlenmesi ve bireylerin yeterli ve dengeli beslenmesi yönlerinden hayati bir öneme sahiptirler. Bu modülde, yemek reçetelerinin mutfaktaki yeri ve önemi, reçetelerin yararları, yemek reçetesi hazırlama ilkeleri, standart yemek reçeteleri, örnek yemek reçetesi formatı, yemek reçetesi tasarlama ve yemek reçetelerinin fotoğraflanıp arĢivlenmesi konuları anlatılmaktadır. Mutfak Uygulamaları dersindeki modüllerle uluslararası temel sosları, garnitürleri ve et-tavuk-balık yemeklerini hazırlama becerisi kazanmıĢtınız. ġimdi bu modül ile yemek reçetesi tasarlayıp hazırlama ve hazırlanan yemek reçetelerine kayıt altına alma becerisi kazanacaksınız.

Özgün ve kaliteli reçeteler hazırlayabilmeniz dileğiyle…