Hz. Muhammed (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) diyor ki; “ölmeyecek kadar yiyin” ama siz aç gözlülük yapıp midenizi tıka basa dolduracak şekilde ve üstüne üstlük abur cubur ve de her şeyi bir de dengesiz şekilde yemek yiyorsanız; sonunda karşılaşacağınız durum fazla kilolardır.
Götünüz, göbeğiniz büyür, vücudunuz sarkar kendinizden iğrenir, aynalara küs duruma gelirsiniz.
Sonra da baka durursunuz sporcuların, mankenlerin fit vücutlarına. Onlar gibi olmak istersiniz.
Vücudu, sporcunun da mankenin de geçim kaynağıdır. O geçim kaynağına iyi bakmak zorundadır.
İyi bakar.
Spor yapar, her şeyi yemez, abur cubur atıştırmaz, dengeli beslenir.
Ama size spor yapmak pek cazip gelmez; Süreç gözünüzde uzar da uzar, kim bekleyecek o kadar zaman!
Yemeden de olmaz. O enfes tatlar nasıl bir kenara bırakılabilir!
Zayıflama çayı, zayıflama kapsülü gibi ürün reklamlarına kanarsınız. Fotoğraf düzenleme yazılımı ile profesyonelce oynanmış resimlere baktıkça gözleriniz açılır. Önce -> Sonra. Bir de tanıdık sevdiğiniz ünlü bir sima çıkar karşınıza ve “istediğimi yiyorum, bu ürünü kullanıyorum, formumu koruyorum” der; ve beyniniz sizi o ürünü almaya şartlandırır.
Ama o an reklama çıkan tanıdık simanın o sloganı belli bir ücret karşılığında söylediği aklınızın ucundan geçmez.
1 ayda şu kadar kilo verdim falan.
Vücudunuz o haline o sürede mi çıktı ki o sürede ve sadece bir şeyleri yutarak eski haline gelsin?
Dikkat: Kısa zamanda emek harcamadan zayıflayayım derken ölüme adım atıyor olabilirsiniz!
Uzmanlar zayıflama ürünleri ile ilgili şöyle diyor;
Yeditepe Üniversitesi Farmakognazi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada;
“Kullanılan bitkilerin dozları çok önemlidir, hangi miktarda ne kadar kullanılmıştır? Kullanılan bu doz miktarı dengeli bir biçimde ayarlanmadığında birçok yan etkiye sebep olabilmektedir. Özellikle kalp krizi ve tansiyon yükselmesine neden olabiliyor. Sözü edilen zayıflama çaylarının içerinde genelde sentetik ilaçlar kullanılıyor. Eğer ki sentetik ilaçlardan yapıldıysa bu kullanan kişiler için oldukça zararlıdır ve ölüme kadar götürür.
Bahçeşehir Üniversitesi Fitoterapi eğitim Koordinatörü Dr. Ümit Aktaş;
“Tamamen bitkisel de olsa bu tip ürünler, fazla kullanıldığı takdirde yan etkilerinin oluşmasına neden olabilmektedir. Toplum olarak yaptığımız en büyük hatalardan biri de bitkisel ve zararsızdır denilen bu tip ürünleri doktor kontrolü olmadan tüketmektir. Bu tip ürünlerin kesinlikle aktarlardan ve internetten alınmaması gerektiğini sürekli dile getiriyoruz ve yine söylüyoruz, bu ürünleri doktor kontrolünde ve tavsiyesi doğrultusunda alın ve tüketin.”
Konya Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Gastroentroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Demir
“Başta zayıflama, güzelleşme, zindelik elde etme ya da bazı hastalıklara iyi gelir diye çeşitli sebeplerle kullanılan bitkisel ürünler karaciğer ya da böbrekler üzerinde toksik etkiler oluşturmak suretiyle sağlığımızı tehdit edebilir. Bitkisel ürünler kullanarak her ay yaklaşık 5-6 hasta ciddi karaciğer sorunlarıyla kliniğimize müracaat etmekte ve maalesef gün geçtikçe bu oran daha da artmaktadır. Halkımızı bu konuda dikkatli olmaya ve özellikle içerisinde ne olduğunu bilmedikleri ürünlerden uzak durmaya çağırıyoruz.”
Çekici, fit, sağlıklı bir vücuda sahip olmak içinde ölmeyecek kadar yiyin, açlık hissettiğinizde yiyin, düzenli spor yapın.
Yapamıyor musunuz; Kendi vücudunuz ile barış içerisinde olun, bakın ne demiş atalarımız;
Kadınlar için: Kadının kalçalısı yemeğin salçalısı makbuldür.
Erkekler için: Göbeksiz erkek balkonsuz eve benzer.