Malzemeler :
- 1/2 paket margarin yada tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1,5 çay bardağı pudra şeker
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu yada 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2-3 adet elma
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için : 1 çay bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim. Bir tavanın içine koyup 2 çorba kaşığı şekeri ilave edelim. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocağın altını kapatalım ve elmaların içine ceviz ve tarçını ilave edelim. Geniş bir kabın içine bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğuralım. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Merdane yardımıyla sevis tabağı büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamuru pizza şeklinde 8 parçaya bölelim. Hamurların geniş uçlarına elmalı harçtan bir çorba kaşığı kadar koyup, rulo şeklinde saralım. Öncedan ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında hamurların üzeri pembeleşene kadar pişirelim. Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edelim. Afiyet olsun.