Merhabalar,
Mersin yöresine ait nefis tantuni tarifi veriyorum:) Fotoğraf çok aceleye geldiği için domatesi eklemeden çekmek zorunda kaldım. Siz malzeme listesine göre davranın:) Orjinal lezzete en akın olanı tutturmak için mutlaka kuyruk yağı da kullanın..
Mersin yöresine ait nefis tantuni tarifi veriyorum:) Fotoğraf çok aceleye geldiği için domatesi eklemeden çekmek zorunda kaldım. Siz malzeme listesine göre davranın:) Orjinal lezzete en akın olanı tutturmak için mutlaka kuyruk yağı da kullanın..
Ev Yapımı Tantuni İçin Malzemeler:
500 gr. kuzu kuşbaşı
50 gr. kuyruk yağı (lezzet vermesi için)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tane kuru soğan
2 tane domates
Yarım demet maydanoz
Tuz
Sumak
Pulbiber
Kişi sayısınca lavaş ekmek.
Lavaş Ekmek tarifini de en kısa sürede paylaşmayı düşünüyorum..
Lavaş Ekmek tarifini de en kısa sürede paylaşmayı düşünüyorum..
![]() |
Ev Yapımı Tantuni Nasıl Yapılır? |
Ev Yapımı Tantuni Nasıl Yapılır?
1. Eti mümkün olduğunca minik minik doğrayın.
2. Kuyruk yağını kuyruk yağını küçükü küçük doğrayıp tavaya alın ve eritmeye başlayın. Erimeye başlayınca eti ilave edin. 1-2 dakika karıştırıp tavanın kapağını kapatın. Et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tuz ve pulbiber ilave edip ocağın altını kapatın.
Not: Kuyruk yağı tantuninin püf noktası. Aynı zamanda etin yumuşacık olmasını sağlar. Kuyruk yağı bulamazsanız aynı işlemi 2-3 yemek kaşığı tereyağ ile de yapabilirsiniz.
3. Bu arada soğanı incecik halka halka doğrayın. Tuz atıp ovalayın, sudan geçirin ve fazla suyunu elinizle sıkın. Sumak ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
4. Maydanozu ve domatesi incecik doğrayın.
5. Lavaş ekmeğinizin ortasına yeterince eti alın, üzerine yeterince soğan, domates ve maydanozu da ekleyip dürüm yapın. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Sevgilerimle:)
Afiyet olsun..