Fındıklı Bitter Çikolatalı Islak Kek

Fındıklı Bitter Çikolatalı Islak Kek


Günler ne de hızlı akıp gidiyor değil mi? Annemlerin gelmesine tam bir hafta kaldı. Bu zaman dilimi içerisinde de iş güç, arkadaşlar derken vakit hızla akıp geçiverdi.

Bu gün akşam gelecek misafirlerim için ne yapayım diye düşünürken aklıma bu keki denemek geldi. Uzun zamandır aklımdaydı, daha önce çikolata kaplı browniyi denemiştim, sonuçtan herkes memnun kalmıştı. Hatta yemek yememek için binbir mazeret uyduran yiğenlerim bile keki bayıla bayıla tüketmişlerdi.

Bu kek ise beni en başta görüntüsüyle etkiledi. Gördüğüm anda kesinlikle çok lezzetli olacağını anladım. Hazır misafirler geliyor dedim ve başladım bu nefis keki hazırlamaya.

Malzemeler:
  • 125 gr margarin (küp küp doğranmış)
  • 160 gr bitter çikolata (parçalara ayrılmış)
  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı fındık (irice doğranmış)
Hazırlanışı:

Fırınımızı 175 dereceye ayarlıyoruz ve kalıbımızı yağlıyoruz.Margarin ve bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Diğer bir taraftan yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.Çırptığımız yumurtaya şekeri ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Sonra eriyen çikolatalı karışımı ekleyip hızlıca mikserle karıştırıyoruz ki yumurtalarımız tutulmasın. Unu eleyip, yoğurt ve fındığını ekleyip karışımımızı kek kalıbına döküp aynı ısıda pişirmeye bırakıyoruz. Kürdan batırınca yapışmıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kek kabarmıyor fazla o yüzden merak etmeyin. 

Bu keke bayıldım. Şeker miktarını özellikle beğendim. Çikolatanın verdiği lezzetle yedikten sonra ağzınızda hafif bir şekerli tat oluşmaya başlıyor. Görüntüsü ise oldukça davetkar. Yapımı pratik ve de misafirler için oldukça lezzetli bir seçenek.Eğer hem görsellik hem de nefis bir lezzet arıyorsanız bu keki deneyin derim.