Mücvere bayılırım ama kızartma kısmı beni benden alıyor. Kokusu, çıkan bulaşık beni itiyor. Çok da sağlıksız buluyorum. Gerçi genelde yağda kızartılan her şey için geçerli bu durum. Daha yemek yapma aşamasında iştahımı kaçırıyor. Evde hazırlayıp önüme getiren birisi varsa süper ama kendim yapıyorsam ı-ııh. O yüzden ne zaman sevdiğim bir kızartma türü görsem hemen fırında halletmenin bir yolunu arıyorum. Bu verdiğim tarif için hemen uyarımı yapayım. Eğer mücveri kağıttan çıkarıp yemek gibi bir düşünceniz varsa bu yöntemden hemen vazgeçin. Bu şekilde yapılmış bir mücveri ancak bir elinizde cupcake kağıdı, bir elinizde kaşıkla yersiniz. Ancak kalıptan çıkarayım, keseyim, tabağa koyayım gibi bir niyetiniz varsa, hazırlanan içeriği borcama döküp öyle pişirmeniz gerekiyor. Hamur aynı hamur sadece servis şekli değişik. Geçi cupcake kalıbında da yapılabilir ama ben hiç öyle denemedim. Bu şekilde benim çok hoşuma gidiyor. Hem çok sevimli görünüyor, hem de benim yeme şeklim olan vahşiciliğe uyuyor. Karar sizin, borcamda yapıp tabağa servis etmek istiyorsanız borcamda, benim gibi antin kuntin şeyleri seviyorsanız cupcake kağıdında yapın. Ayrıca kiloma dikkat edeyim, 1 – 2 kilo vereyim diyorsanız da bu mücveri yiyebilirsiniz. İnsan kiloma dikkat edeyim dedikçe böyle canı saçma sapan, iyice kilo aldıracak şeyler ister. İşte o zaman bunu yapıp yiyoruz. Hem mücver yemiş oluyoruz hem de mümkün olduğunca kiloya dikkat etmiş oluyoruz. Tabi bütün tepsiyi yememek şartıyla 
Malzemeler
3 adet kabak
2 -3 dal taze yeşil soğan
1 adet büyük havuç
2 yumurta
250 gr. peynir
2 – 3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı un ( tepeleme )
2 dal dereotu
2 – 3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Kabakları rendeledim ve suyunu iyice sıktım. Baya kuvvetli sıktım, aldım rendelenmiş kabakları iki avucumun arasına ve öldüresiye bir kuvvet uyguladım. Tek damla bile su çıkmayıncaya kadar sıktım. Bir tabağa koyup kenara aldım. Havucu yıkadım, soydum ve rendeledim. Onları da bir kenara aldım. Maydanozu, dereotunu, taze soğanı güle oynaya doğradım. Geçen günkü gibi bana yamuk yapan bir malzemem olmadı çünkü. Gayet neşeliydim bugün. Doğranan yeşillikler de tabakla buluştu ve kenara koyuldu. Sıra geldi sarımsaklara. Herkes sarımsaklar dövülecek sanıyor dimi…Hayır, sarımsaklar incecik doğranacak. Bir diş itinayla önce ikiye, sonra dörde, sonra altıya bölünecek ve sonra incecik doğranacak. Nitekim doğrandılar da. Koyuldular bir kenara. Ben çok şanslıydım ezilmiş peynirim vardı. Dünkü muska böreğinden kalma. Onun tarifi de gelecek. O yüzden peynir ezmekle hiç uğraşmadım. Ama niyet olduktan sonra hiç iş değil o. İki dakikada eziverirsiniz. Malzemeler hazır ve nazırsa hemen fırını açın. 175 derece olacak. Şimdi hamuru hazırlama zamanı. Kap koyulur tezgahın üstüne. Zaten bütün malzemeler hazır, tek sıra halinde tezgahın üzerinde. Kabın içine iki yumurta kırıldı ve karıştırıldı. Kabak ve havuç koyuldu kaba iyice karıştırıldı. Yeşillikler ve peynir eklendi yine karıştırıldı. Sarımsakların başı kel mi? Atın içine, karıştırın. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, baharatlar, tuz eklendi. En son da un koyuldu ve iyice karıştırıldı. Aman hamuru iyi karıştırın. Her şey özdeşleşsin. Hiç bir malzeme tek başına görünmesin. Resimde olduğu gibi olacak.
Şimdiiiii borcamda yapacaksanız işiniz daha kolay. Borcamı yağlayacaksınız işiniz bitecek. Benim gibi bir tuhafsanız, kağıtları tek tek yağlamanız lazım. Zaman alıyor biraz. Ama hoşuma gidiyor benim. Değişiklik iyidir. Yağlama işi bitince kağıtları tepsiye yerleştirip bir dolu çorba kaşığı hamuru içlerine dikkatlice koyuyorsunuz. Hiç uğraştırmıyor, hemen yerlerini buluveriyorlar. Borcamda hiç dert değil, olduğu gibi dökün gitsin.
Tepsiyi fırına verip yarım saat bekliyorsunuz ve mücverler hazır. Benim fırınım midi fırın, bir tepsi mücver çıktı. Yapması da, yemesi de zevkliydi. Deneyin derim. Afiyet bal şeker olsun…