1 kg havuç
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Ceviz,
hindistan cevizi
Havucun kabuklarını soyup, yıkayıp, rendeleyin. Sekerle birlikte 1 su bardağı su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar pisirin.Nişastayı su ile ezip yavaş yavaş havuçlara ilave edin bu arada karistirmaya devam edin.1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp servis tabağınıza koyun. biraz soğuyunca üzerini cevizle süsleyip,buzdolabında soğumaya bırakın.Eğer arzu ederseniz. bisküvi ilavesiyle farklı bir tatlı yapabilirsiniz.
4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Ceviz,
hindistan cevizi
Havucun kabuklarını soyup, yıkayıp, rendeleyin. Sekerle birlikte 1 su bardağı su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar pisirin.Nişastayı su ile ezip yavaş yavaş havuçlara ilave edin bu arada karistirmaya devam edin.1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp servis tabağınıza koyun. biraz soğuyunca üzerini cevizle süsleyip,buzdolabında soğumaya bırakın.Eğer arzu ederseniz. bisküvi ilavesiyle farklı bir tatlı yapabilirsiniz.