![]() |
Kabak Oturtması Tarifi |
- Yarım kg ortaboy kabak
- 1 adet büyük soğan
- 500 gr az yağlı kıyma
- Domates
- Yağ (kabakların kızarması için)
- 1 yemek kaşığı biber salçası + domates salçası
- 1 bardak su
- Pulbiber, karabiber, tuz
Yapılışı :
Kabakları yıkayıp ortadan ikiye bölelim. Böldüğümüz kabakları etlice oyarak kızgın yağda kızartalım. Diğer tarafta bir tavada, et, soğan, tuz, karabiber ve pul biberi katıp,kavurarak harç hazırlayalım. Kızarmış olan kabakların içine bu harçtan koyup tepsiye dik olarak yerleştirelim. Kabakların ağzına domates dilimleyip kapatalım. 1 kaşık salçayı 1 bardak su ile ezip kabakların üstüne dökelim. Orta hararetli fırında pişirelim. Afiyet olsun.