KAKULELİ PORTAKAL ŞERBETİ

-PROF.DR.AHMET & ELMAS MARANKİ’NİN ŞİFALI YEMEKLER ADLI KİTABINDAN ALINMIŞTIR


MALZEMELER:
1 litre su
100 gram bal
50 gram kakule
4 adet portakal
6 dal taze nane
1 adet kabuk tarçın
HAZIRLANIŞI:
Portakalın kabukları rende yapılıp, portakallar 8’e bölünür.
Renda yapılan kabuklar balla iyice karıştırılıp, içine kakule, nane ve kabuk tarçın eklenip, bir gece dinlendirilir.
Daha sonra kaynayan suya bu karışım ilave edilip 5 dakika daha kaynatılıp, altı kapatılır.
Soğuyunca tülbentten süzülüp afiyetle içilir.
ŞİFASI:
Bol idrar söktürür, mideyi çalıştır, gaz söktürür. Mide gazı dolayısıyla meydana gelen kalp rahatsızlığını önler. Bronşite çok faydalıdır. Gün içerisinde sakız gibi çiğneyeceğiniz kakule ağız kokusunu giderir. Nane ve kekikler birlikte kaynatılıp içilen kakule, hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde tavsiye edilir. Zihin açmak için kakule tüketilmesi önerilir.
ENGLİSH
MATERIALS:
1 liter of water
100 grams honey
50 grams cardamom
4 oranges
6 branches fresh mint
1 piece cinnamon bark
PREPARATION:
Grated orange shells made of whether, oranges are divided 8.
Renda the shells thoroughly mixed with honey, into the cardamom, peppermint and cinnamon bark can be added, one night will be played.
Then add this mixture to the boiling water for 5 minutes than whether boiled, six are closed.
Afiyetle drink when cooled and filtered from the cheesecloth.
BENEFİTS:
Diuretic is abundant, the stomach is working, gas is removed.Occurring due to stomach gas prevents heart disease. Is very useful to bronchitis. During the day, such as gum chewing will eliminate bad breath is cardamom. Mint and thyme in boiling together the cardamom, and stomach wounds in the stomach and consists of eliminating the gas is recommended. To open the cardamom is recommended to consume the mind.