Klasik yöntemdeki gibi çilekleri şekerle bekletmeye gerek kalmadan üzerindeki köpükleri toplamadan daha pratik bir şekilde çilek receli nasıl yapılır.Bu tariften sonra başka deneyeceğimi sanmıyorum. Bir sürüde fotoğraf cektim aralarında secim yapamayınca hepsini paylaşıyım dedim :) 1 kilo çilek 1 kilo şeker 1 cay kaşığı tereyağı 1 cay kaşığı limon tuzu
Öncelikle çileklerinizi temizleyip yıkayın. Tencerenize yıkanmış çileklerinizi alin altta biriken suyunu dökmenize gerek yok. tereyağını ilave edip kaynama başladıktan sonra 8 dakika kaynatın. 8 dakika sonra sekerini ilave edin.Tencerenizi sallayarak seker ve çileğin karışmasını sağlayın.Kaynamaya başlayınca limon tuzunu ekleyip 8 dakika daha kaynatıp sıcakken cam kavanozlara ağzına kadar doldurup kapaklarını kapatın.Kavanozları ters cevirin soğumaya bırakın.Serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.
Öncelikle çileklerinizi temizleyip yıkayın. Tencerenize yıkanmış çileklerinizi alin altta biriken suyunu dökmenize gerek yok. tereyağını ilave edip kaynama başladıktan sonra 8 dakika kaynatın. 8 dakika sonra sekerini ilave edin.Tencerenizi sallayarak seker ve çileğin karışmasını sağlayın.Kaynamaya başlayınca limon tuzunu ekleyip 8 dakika daha kaynatıp sıcakken cam kavanozlara ağzına kadar doldurup kapaklarını kapatın.Kavanozları ters cevirin soğumaya bırakın.Serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.