Malzemeler :
- 12 dilim tost ekmeği
- 2 kabuk tarçın
- 1 kilo vişne
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şekerli neskafe
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı şeker
Kreması için :
- 3 çorba kaşığı un ve şeker
- 100 gram yumuşak tuzsuz peynir
- 2 su bardağı süt
Yapılışı :
Ekmeklerin kabuklarını almadan üstüne tereyağı sürüp fırında kızartalım. Kremayı hazırlamak için tencerede un, şeker ve sütü kaynatıp koyulaştırıp,üstüne peyniri ekleyip soğumaya bırakalım. Vişneleri bir tavaya alıp, üstüne şeker ve kabuk tarçını, 1 su bardağı da su ekleyip 10 dakika kadar kaynatalım. Kızaran ekmekleri servis tabağına 6 adet dizip, üstüne kahve, vişne karışımından taneleriyle birlikte dökelim. Pişirdiğimiz kremayı sonra tekrar ekmekler ve kalan vişneleri, kremanın kalanınıda üstüne döküp soğumaya bırakalım. Kakao serpip dilimleyip ikram edelim. Afiyet olsun