Portakallı Tiramisu

Tiramisuyu klasik şekliyle de çok severim. Portakal suyu ve granül kahve karışımıyla ıslatılan kekle yapılan bu şekli de çok beğenildi. Tiramisuları bu şekilde bardakta yada kasede yapma fikrini de oktay ustadan görüp hemen uygulamak istedim. Fakat ben bu sefer işin kolayına kaçıp hazır pastabanla yaptım. Aslında işin kolayına kaçtım lafı yanlış oldu. Zamanım yetersizliğinden ve kızım öğle uykusundan hemen uyanıverince bana da başka seçenek kalmadı:))Yoksa mis gibi bir kakaolu pandispanya yapmayı planlamıştım ama bebişkomun odasından gelen kuvvetli bir ağlama sesiyle bütün planlar bozuldu tabii..
En kısa zamanda kekini kendim hazırlayarak tekrar yapmayı planlıyorum..


Malzemeler:
1 tane hazır kakaolu pastaban

Keki ıslatmak için:
2 su bardağı portakal suyu
2 tatlı kaşığı granül kahve (yoğun kahveli isterseniz miktarı artırabilirsiniz.)

Kreması için:
1 paket labne peyniri
1 yumurta sarısı
1 lt süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi

Üzerine:
Kakao
Portakal dilimleri

Yapılışı:
1. Tencereye süt, yumurta sarısı, un ve nişastayı alın ve çırpma teliyle pütürsüz olana kadar karıştırıp ocağın altını yakın. Sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca şekeri ve portakal kabuğunu ilave edip 1-2 dk daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. İlk sıcaklığı geçince labne peynirini ekleyip mikserle veya çırpma teliyle 2-3 dk çırpın. Kremamız hazır..
2. Hazır kekinizi kasenizin boyutuna uygun bir şekilde parçalara bölüp kaselere paylaştırın. Keklerinizi portakal suyu ve granül kahve karışımıyla ıslatın. Üzerine yeterli miktarda krema paylaştırın. Son olarak üzerlerine kakao eleyip portakal dilimleriyle süsleyerek servis edin.
Not: Kasenizin derinliği fazlaysa keki iki katlı olarak da yapabilirsiniz. 


 
Afiyet şeker bal olsun:))