Oruç tutmaya yeni başlayan yavrularınızı sahura özendirmek ve yataktan kolay kalkmalarını sağlamak için sahur böreğini birde böyle deneyin. Hepinize hayırlı sahurlar...
- 6 adet ramazan yufkası
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı su
- Tereyağ
İçi için;
_ 150 gram rendelenmiş kaşar peynirini
_ 10 - 15 dilim sucuk
1. Yufkanızın sığabileceği büyüklükteki bir tepside su ve yoğurdu karıştırın.
2. Yufkanızı sulu yoğurdun içinde çevirerek her tarafını ıslayın. Dikkat edin çok yumuşamasın.
3. Yufkanızın sığabileceği seramik bir tavanın içine tereyağ parçaları koyun.
4. Islattığınız yufkayı tavaya yerleştirin.Üzerine tereyağ parçaları koyun.
5. Aynı işlemleri yaparak 3 yufkayı da dizdikten sonra önce sucukları dizin üzerine kaşarları serin.
6. İç harcın üzerine kalan 3 yufkaya da aynı işlemleri yaparak dizin ve böreğinizi hazırlayın. En üste de tereyağ koymayı unutmayın. Böreğinizi 10 dakika bekletin.
7. Ocağın en büyük gözünü orta ateşte ayarlayarak böreğin altını kızarana kadar pişirin. Böreğinizi çevirme kapağıyla yada büyük bir spatulayla çevirip diğer tarafı da kızartın ve ocağı kapatın.
Hayırlı Sahurlar...