Tapas tarifi (İspanyol Mutfağı)

Tapas tarifi
Tapas tarifi


Malzemeler :

  • 1 paket kültür mantarı (4'de bölünmüş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
  • 1/4 su bardağı doğranmış maydanoz
  • 1 veya 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı :

Öncelikle mantarları 10 dakika soğuk suda bekletip, suyu süzelim. Kapaklı bir teflon tavayı ısıtıp mantarları ekleyelim ve kapağı kapatığ yaklaşık olarak 20 dakika (tencere mantar suyuyla doluyor) kısık ateşte pişirelim. Sonra kapağını açalım ısı yükselsin ve mantarların sularını çekmesini sağlayalım. Sularını çekince 1 yemek kaşığı zeytinyağı, maydanoz ve sarımsak ekleyerek 3-4 dakika pişirelim. Servis tabağına alarak kalan 3 yemek kaşığı yağı dökerek sıcak bir şekilde servis yapalım. Afiyet olsun.