Malzemeler :
- 250 gr tavuk kuşbaşı
- 1/2 kg bezelye
- 250 gr mantar
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı :
Öncelikle mantarları dilim dilim doğrayalım. Havuç ve soğanı da küp küp doğrayalım. Bir tencerede kızdırdığımız yağda tavukları 1-2 dakika çevirip, soğanları da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Mantarları ve salçayı ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim. Gri kalan malzemeyi de ekleyip, üstünü kapatacak kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.