Vezir Parmağı Tarifi |
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 1 paket vanilya
Şerbeti için :
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Üzeri için :
- 1 su bardağı irmik
Süslemek için :
- 2-3 yemek kaşığı toz fıstık
- 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
Yapılışı :
Şerbeti hazırlamak için su ve şeker bir tencereye alıp kaynatırız. İçine Limon suyu ekleyip karıştırıldıktan sonra soğuması için kenara alırız. Derin bir kaba oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, sıvı yağ, şeker, kabartma tozu, vanilya ve un alıp yoğururuz. Kulak memesi kıvamına gelince hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartırız. Hamurlara parmak şekli verip, irmiğe bularız. Yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine dizeriz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pembeleşinceye kadar pişiririz. Üzerine soğuk şerbet gezdirip çekmesini bekleriz. Hindistan cevizi ve toz fıstık ile süsleriz. Afiyet olsun