Çikolata Parçalı Kurabiye – Kokusu bile yeter…

Çikolatanın kokusunun bile insana iyi geldiği “uzmanlar” tarafından kanıtlanmış:) bu ve benzeri her türlü bahaneyi kullanarak çikolatayı ve çikolatalı herşeyi severek yiyen biri olarak çikolata parçalı kurabiyelerimi blogumda yayınlamadan duramazdım. Bu tarif için kullanabileceğim sıfatlar sanırım şöyle: çabuk, zahmetsiz, albenili, nefis! En güzel tarafı da ağzı sıkı kapanan bir kapta saklandığında bu kurabiyelerin tazeliğini uzun süre koruması: hava almadan buzdolabında iki hafta, ya da buzlukta üç ay. Her ne kadar, çayla ya da sütle yanyana geldiğinde yaşanan büyük buluşmanın lezzeti bu kurabiyeleri bu kadar uzun süre saklamanıza engel olacak olsa da ani bastıran çay misafirleri için ayrılmış kurabiyeleriniz olduğunu bilmek güzel bir duygu :)
20140131-091044.jpg
Malzemeler:
– 3 su bardağı un
– 1 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
– bir fiske tuz
– 225 gr tereyağı
– 1 su bardağı toz şeker
– 3 büyük yumurta
– 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya özü
– 2 su bardağı hafif bitter çikolata parçaları (%60 oranında iyi olur)
– 2 su bardağı beyaz çikolata parçaları
Yapılışı:
Unu, kabartma tozu ve tuzu büyükçe bir karıştırma kabında karıştırın. Bir başka kapta oda sıcaklığında tereyağını ve şekeri mikserle çırpmaya başlayın ve yine oda sıcaklığındaki yumurtaları da çırptıkça birer birer ekleyin. Vanilya özünü de ekleyin. Yavaş yavaş karıştırarak unlu karışımı, ıslak malzemelerde birleştirin. Çikolata parçalarını da yavaşça katın. Oldukça ıslak bir hamur elde edeceksiniz. Iki çorba kaşığı yardımıyla birer kaşıklık ölçüler halinde hamur topları alıp yağlanmış tepsiye beşer santim aralıklarla dizin ve üzerlerini hafifçe bastırın. 180 C (355 F) derecede 15-20 dakika pişirin, renkleri çok koyulaşmadan fırından alın ve tepside beş dakika dinlendirdikten sonra soğutma teline alıp oda sıcaklığına inmesini bekleyin. Afiyet olsun.